Jette Jensen: Slå koldt vand i blodet

Enhedslistens Jette Jensen vil ikke trække sig fra byrådet efter støtten til skoleforliget.

Artiklens øverste billede
Enhedslistens byrådsmedlem Jette Jensen er kommet på kollisionskurs med sit bagland efter sin støtte til det nye skoleforlig. Arkivfoto: Klaus Gottfredsen

Enhedslistens medlem af Århus Byråd, Jette Jensen, kan ikke se nogen grund til at trække sig fra byrådet på grund af sin støtte til det nye skoleforlig.

Det krav stillede bestyrelsen i Enhedslistens Aarhus-afdeling i aftes efter at have diskuteret, at Jette Jensens satte sin underskrift på skoleforliget med S, SF og de radikale, selvom bestyrelsen var modstander af det.

Byrådsmedlem Jette Jensen siger, at hun forinden havde opfordret afdelingsbestyrelsen til at slå koldt vand i blodet og vente med at træffe en afgørelse, indtil sagen har været grundigt diskuteret i medlemskredsen.

Presset af frustration

Det oplyser hun i en pressemeddelelse udsendt torsdag morgen.

”Jeg tror, at afdelingsbestyrelsen er blevet frustreret over de massive – og naturligvis forståelige – reaktioner, som skolestrukturforliget er blevet mødt med af især forældre i Rundhøjområdet, men bestyrelsen glemmer, at aftalen om ny skolestruktur er indgået på baggrund af et mandat, som er besluttet i kommunalgruppen, og som bestyrelsen har været orienteret om,” siger Jette Jensen i pressemeddelelsen.

Skolestrukturforliget, som betyder, at Kolt Skole, Vejlby Skole og Rundhøjskolen skal lukke, er i ekstraordinær høring frem til 12. juni. Derefter følger politiske forhandlinger.

Jette Jensen siger, at Enhedslisten indgik i aftalen om ny skolestruktur for at sikre, at pengene, der bruges på skoleområdet i Århus, i højere grad går til undervisning frem for til bygningsdrift og ledelse.

Beslutning inden for mandat

Forhandlingsmandatet fra Enhedslisten skulle sikre, at ingen områder af byen blev tømt for skoler – heller ikke vest- og midtbyen. Samtidig var det en forudsætning, at den nye skolestruktur skulle tage højde for de beslutninger, der er truffet om nye bydele i Århus.

”Den aftale, vi fik lavet, ligger klart inden for vores mandat – og sikrer samtidig, at vi fik rykket ved en af vores mærkesager, nemlig vilkårene for de sprogscreenede børn, der tvangsflyttes til andre skoler. I Ellekærskolens skoledistrikt fik vi faktisk tilbagerullet den tidligere beslutning om tvangsspredning, således at børn i distriktet nu kan forblive på Ellekærskolen, og der få et massivt sprogløft,” siger Jette Jensen.

Jette Jensen føler sig sikker på, at medlemmerne af Enhedslisten i Aarhus vil bakke op om den nye skolestruktur, når de kender forløbet om aftalen og aftalens indhold.

Underskrift ligger fast

Derfor opfordrer hun afdelingsbestyrelsen til at holde møder, hvor forløb og indhold kan diskuteres – og at der samtidig sker en afklaring af, hvordan fremtidige aftaler indgås.

Og underskriften på skolestrukturforliget bliver ikke lavet om, fastslog hun allerede onsdag til jp.dk.

"Jeg har skrevet under på forliget, og det kan man ikke bare trække tilbage," sagde Jette Jensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.