Rejseselskab på overarbejde

Århus Charter har penge i klemme efter flyselskabet Cimber Sterlings konkurs.

Artiklens øverste billede
Indehaverne af Århus Charter, Jette Rantala og Ulla Stæt Andersen (th.) har indkaldt ekstra mandskab til at ringe til kunderne. Cimber Sterlings konkurs betyder nye flyafgange og ændrede rejsetidspunkter. Arkivfoto: Carsten Ingemann

Flyselskabet Cimber Sterlings krak har skabt turbulens hos Århus Charter og sendt medarbejderne på overarbejde. Konkursen fjernede med et slag det aarhusianske charterselskabs vinger til fire populære feriedestinationer, og så måtte der handles hurtigt. En ny flyoperatør blev fundet i rekordfart: Det danske selskab Jet Time, der overtager Århus Charters sommerflyvninger til Santorini, Zakynthos, Mallorca og Cypern. Jet Time var imidlertid ikke med så kort varsel i stand til at flyve nøjagtigt på samme tid og fra samme afgangslufthavne, som Århus Charter oprindeligt havde budgetteret med og solgt rejserne efter.

Ekstra mandskab indkaldt

Derfor er medarbejderne ved rejsebureauet i disse dage ved at ringe rundt til samtlige, der har købt rejser til sommer, for at spørge om de kan og vil fastholde deres køb - eller om de vil have flyttet deres ferie. Nogle af flyafgangene er f.eks. flyttet fra søndag til tirsdag, hvilket kan gøre det mere besværligt at rejse, hvis man kun har en uge fri. »Vi har indkaldt ekstra mandskab og arbejder over hver aften. Vi omrokerer og prøver at finde alternativer,« fortæller direktør og medindehaver af Århus Charter, Ulla Stæt Andersen.

Hul i kassen

Cimber Sterlings krak kom som en overraskelse, siger hun. »Alle troede, at selskabet ville klare sig indtil den 1. oktober, da det var meningen, at Cimber Sterlings Boeing-fly skulle overgå til Jet Time,« siger Ulla Stæt Andersen. Århus Charter nåede kun at samarbejde med Cimber Sterling i et års tid, og fallitten efterlader et hul i kassen hos den aarhusianske rejseoperatør, som havde forudbetalt flysæderne til sommer. Det sidste er normal praksis, siger Ulla Stæt Andersen. »Vi betaler altid i god tid,« lyder det fra rejsedirektøren. Hun kan endnu ikke sætte nøjagtigt tal på selskabets tab, men forventer at få det meste dækket ind gennem en særlig forsikring, som Århus Charter har tegnet for at sikre sig imod netop flyselskab- og hotelkonkurser. Selv om Cimber Sterlings forlis har skabt turbulens hos det prisbelønnede Århus Charter, ser Ulla Stæt Andersen ikke konkursen som en katastrofe for branchen, der slås med overkapacitet.

Til gavn for branchen

Tværtimod kan det medvirke til at skabe bedre økonomi for de tilbageværende operatører, mener hun. »Med Cimber Sterlings konkurs er rigtigt mange flysæder forsvundet fra markedet. Jeg tror, at det vil gavne charterbranchen,« lyder vurderingen fra Ulla Stæt Andersen med henvisning til, at Cimber Sterling solgte billige flybilletter til en lang række europæiske feriedestinationer, eksempelvis Kreta, Mallorca, Madeira, Tenerife, Gran Canaria og Antalya.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.