Beboer vil klage over festsvineri

Festivalgæster tissede og efterlod afføring i sidegade i forbindelse med musikfest i Mejlgade.

Artiklens øverste billede

En beboer i midtbyen er så forarget over svineri i forbindelse med weekendens vej- og musikfest i Mejlgade, at hun vil klage til Aarhus Kommune.

Camilla Winther bor i Rådmand Liisbergs Gade, som er en sidegade til Mejlgade, og hun oplevede på nærmeste hold, hvordan deltagere i festen ”Mejlgade for mangfoldighed” brugte gaden som toilet.

»Ud ad vinduet kunne vi se, at folk kom ind i vores gade og tissede ned i skakter. Vi fandt også afføring i nedgangen til vores kælder. Det var simpelt hen så ulækkert,« siger Camilla Winther.

Derudover blev to af ejendommens døre overmalet med graffiti, fortæller hun.

»Jeg kan sagtens leve med larmen ved sådan en fest. At der spilles høj musik en enkelt gang om året er i orden, men det generer mig, at der ikke er større opsyn med, hvad der foregår. Det er meget problematisk,« mener Camilla Winther.

»Latterlig titel«

Hun tilføjer, at hun ikke kan forstå, at der gives tilladelse til sådan et arrangement, når der ikke er mere styr på forholdene.

»Titlen ”Mejlgade for mangfoldighed” er bare så latterlig. Jeg kan ikke se, hvilken mangfoldighed der er tale om, når festen tiltrækker mennesker uden respekt for andres ejendom. For mig er mangfoldighed forskellige slags mennesker, der netop har respekt for hinanden,« siger Camilla Winther.

”Mejlgade for mangfoldighed” har eksisteret siden 2005 som en årligt tilbagevendende vejfest og musikfestival i hjertet af Aarhus. Hvor mange der kiggede forbi i år, vides ikke nøjagtigt, men et forsigtigt bud er ca. 25.000 mennesker.

Arrangør beklager

Projektleder Rikke Maagaard Olesen fra ”Mejlgade for mangfoldighed” beklager de forhold, som Camilla Winther har oplevet, og hun bebuder, at der vil blive forsøgt strammet op på de sanitære forhold næste år.

»Vi er bekendte med problemet,« erkender Rikke Maagaard Olesen.

Problemet er, tilføjer hun, at det er svært at forudse, hvor mange festdeltagere der kommer.

»Vi må hele tiden estimere på baggrund af forrige års antal deltagere. I år havde vi faktisk mere end fordoblet vores toiletfaciliteter for at imødekomme problemet. Vi gør vores bedste for at skabe de bedste rammer, men hvis nogle bruger sidegaderne, må vi konkludere, at toiletfaciliteterne må udvides næste år, for det går ikke,« siger Rikke Maagaard Olesen.

Et udsat sted

Der er vagter til at holde øje med arrangementet, fortæller hun, men ikke bemanding til i større grad at tjekke, hvad der sker i sidegaderne.

Når det gælder graffiti, er hendes indtryk, at problemet har været mindre i år.

»Vi er ikke ude at kigge i alle sidegader, fordi vi har fokus på vores arrangement i Mejlgade. Jeg ved, at der i nogle af de andre år har været problemer med graffiti-tags, men så vidt jeg ved, er der ikke tagget så meget denne gang. Vi kan ikke undgå, at det sker, selv om det er beklageligt, og Mejlgade er i forvejen et udsat sted. Men vi er selvfølgelig ikke interesserede i, at nogen af gæsterne tagger med graffiti,« lyder det fra Rikke Maagaard Olesen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.