Kulturby er kun et skridt på vejen

Selvom det ikke lykkes for Aarhus at blive kulturhovedstad i 2017, så bliver størstedelen af projekterne gennemført.

Artiklens øverste billede
Der er nu gang i 30-40 projekter i hele regionen, som skal overbevise en jury om, at Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad om fem år. Til august kan enten Sønderborg eller Aarhus pryde sig af den etårige hovedstadstitel. Skulle det glippe for Aarhus, er kræfterne ikke spildt. Det fortæller projektlederen for Aarhus2017, Trevor Davies.

Efter fire år med kortlægning, workshopper, debatter og netværksmøder er der nu gang i 30-40 projekter i hele regionen, som skal overbevise en jury om, at Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad om fem år. Ansøgningen indsendes den 15. juni, og til august kan enten Sønderborg eller Aarhus pryde sig af den etårige hovedstadstitel og millioner af kroner fra EU. Skulle det glippe for Aarhus, er kræfterne dog ikke spildt. Det fortæller projektlederen for Aarhus2017, Trevor Davies. »Der er ingen, der tror, at alt falder til jorden, hvis vi ikke får titlen. Man kan forvente, at en hel del ting vil blive realiseret, fordi arbejdet allerede er så langt fremme. Mange projekter er sat i gang, og netværkene er bygget op,« siger Trevor Davies.

2017 er midtvejs

Projektlederen forklarer, at han ser året 2017 som et midtvejspunkt, og hele arbejdet op til som et nødvendigt nytænkningsprojekt. »Jeg ser det meget som et vigtigt udviklingsprojekt, vi har sat gang i, og som skal gennemføres uanset titel. Projektet udtrykker essensen af tidens behov for nytænkning og også essensen af, hvordan vi gerne vil arbejde i fremtiden. Og vores visioner forsvinder jo ikke, bare fordi vi ikke skulle blive kulturhovedstad.« Et af de projekter, der for øjeblikket arbejdes på at få klart til 2017, er et filmnetværk, som Øst for Paradis-direktør Line Daugbjerg er initiativtager til. »Vi er langt med visionen, men udvikler stadig på, hvordan det konkret skal føres ud i livet. Der er ingen tvivl om, at hvis Aarhus ikke bliver kulturhovedstad i 2017, vil vi forsøge at realisere projektet alligevel,« siger Line Daugbjerg.

Bliver i Jylland

Også kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) vil sikre sig, at de mange projekter ikke går tabt. Derfor har han netop indgået en aftale med Sønderborg, hvor begge byer forpligter sig til at samarbejde, hvad enten den danske kulturhovedstad om fem år ligger i Sønderjylland eller i Midtjylland. Efter et besøg af juryen den 22. august bliver det afgjort, om Sønderborg eller Trevor Davies' ”Rethinkvisioner” løber med titlen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.