Publikum er ikke stået af ræset

Trods småbyger trodsede publikum vejret og mødte op til sidste del af Classic Race i Mindeparken. Arrangører melder om et forrygende billetsalg og en forbedret økonomi.

Artiklens øverste billede

»Se far, nu kommer de!«En lyshåret pige med en ballon i hånden strækker sig lidt længere ud over afspærringen for at få et glimt af den del af Classic Race Aarhus, som mange blandt publikum har ventet på: Formel 1bilerne.På himlen truer et grånende skydække, som tidligere har spyttet et par småbyger ud over det ventende publikum i Mindeparken. Alligevel tripper folkemængden spændt ved hegnet, og tribunen er stuvende fuld, da de klassiske Formel 1-biler med et par host fra motorerne drøner fra start.

Håb for fremtiden

Classic Race kunne sidste år melde om et underskud på en mio. kr.Trods den økonomiske nedtur gav Claus Søgaard Poulsen fra Elcon, Claus Bech, der er direktør i Aarhus Cityforening og direktør og byrådsmedlem Niels Brøchner (K) grønt lys til igen at arrangere det nostalgiske racerløb.I år har budgettet rundet syv mio. kr. Det er dobbelt så meget som i 2010, og lader til at have været en god beslutning.»Med dette års Classic Race håber vi på at have indtjent et par hundrede tusinde kr. ekstra til at dække sidste års underskud med,« siger Niels Brøchner.

Gentager succesen

Arrangørerne regner med at have solgt over 20.000 billetter, hvilket er 5.000 flere end sidste år.Men ikke kun publikum har sikret den forrygende indtjening. Classic Race har i år haft massiv opbakning fra sponsorer. Langs kørebanen har tre km. bannerreklamer blafret i vinden, og flere end 4.000 spisende VIP-gæster har bidraget til en bedre økonomi.»Vi har været nødt til at låne en privat have til ekstra tribuner. Antallet af virksomheder, der har købt VIPpladser, har været helt overvældende,« siger Niels Brøchner.Han har fået lovning på, at Classic Race kan arrangeres i 2012.»Det afhænger dog af, at de frivillige er klar igen, og at vi har lokal opbakning,« siger han.

Kindkys fra en prinsesse

Som de fire Formel 1-biler når deres femte omgang, sætter en byge ind, og de bredhjulede ræsere må køres i tørvejr.Prinsesse Marie eskorteres til præmiepodiet med en paraply over hovedet, så hun kan overrække pokaler til de tre kørere, som har udmærket sig særligt under det knapt 10 minutter lange løb - de er ”best in show”.På tribunen over for podiet har tilskuerne iklædt sig regnslag. Den lille pige kigger på sin far og klapper ihærdigt i hænderne, da den kvindelige vinder modtager et kindkys fra prinsessen.Fra arrangørernes side er man godt tilfreds med weekenden.»Alt i alt har det været et drøn af et ræs,« siger Niels Brøchner.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen