Huslejenævn: Universitet tager for høje priser

Huslejenævnet har netop vurderet, at de udenlandske studerende, som bor i en bolig anvist af Aarhus Universitet, betaler ca. 1500 kr. for meget i husleje for deres værelser.

Artiklens øverste billede
Huslejenævnet vurderer, at Aarhus Universitet tager for høje priser for boliger anvist til udenlandske studerende. Arkivfoto: Gregers Tycho

Udenlandske studerende, som får anvist en bolig af Aarhus Universitet, betaler ca. 1.500 kroner for meget.

Det vurderer huslejenævnet ifølge P4 Østjylland.

Universitet: Vi kan ikke sætte prisen ned

Men huslejen kan ikke blive lavere, lyder det fra Aarhus Universitet. Pressechef Anders Correll forklarer, at lavere husleje vil gøre det umuligt at få ordningen til at løbe rundt for universitetet.

"Konsekvensen er, at vi ikke længere kan tilbyde udenlandske studerende en bolig tæt på universitet," siger han til P4 Østjylland.

Omkring 100 af 850 studerende fra udlandet kan ikke få tilbudt et kollegieværelse på universitetet, da der ikke er plads. Derfor bruger Aarhus Universitet en række private udlejere, og det er dem der sætter prisen på huslejen. Aarhus Universitet dækker desuden betalingen for møbler osv. i de private lejligheder.

"Der er tale om en underskudsforretning, idet Aarhus Universitet udover administrationsomkostninger og møblement også dækker huslejeudgifter i de perioder, hvor værelserne ikke er udlejet," skriver Anders Correll i en pressemeddelelse.

Studenterråd: Find andre værelser

Hos Studenterrådet kan man dog ikke se, at det skulle være et problem at finde billigere boliger til de udenlandske studerende.

Formand, Svend Dyrholm, mener, at universitetet blot kan finde nogle boliger, som ikke ligger lige op ad selve universitetsbygningerne.

"Der er mange andre steder i Århus, hvor man bor meget billigere," siger han til P4 Østjylland.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen