Topkarakterer til VIA University College

Udenlandske studerende på VIA University College er blandt landets mest tilfredse. Det viser en ny undersøgelse.

Artiklens øverste billede

94 pct. af de udenlandske studerende på VIA University College erklærer sig tilfredse med studiet.

Det konkluderer verdens hidtil største undersøgelse af udenlandske studerendes tilfredshed med deres uddannelsesinstitution, International Student Barometer.

”VIA overgår på mange områder landets andre uddannelsesinstitutioner. Det er særligt bemærkelsesværdigt, at de studerendes tilfredshed med selve studiet er så højt. Det er i verdensklasse,” siger Tim Rogers, konsulent i det britiske firma i-graduate, som har gennemført den store undersøgelse.

Undersøgelsen er bestilt af CIRIUS, som arbejder for at internationalisere de danske uddannelser. De studerende har både svaret på, hvor tilfredse de er med alt fra leveomkostninger til undervisere, og hvad de lægger vægt på ved uddannelsen.

Uden for skolen lægger de udenlandske studerende bl.a. vægt på internetadgang, boligudgifter og personlig sikkerhed, og især i forhold til sikkerhed er der høj tilfredshed hos VIA-studerende. Det er desuden bemærkelsesværdigt, at tilfredsheden med leve- og boligomkostningerne er markant over landsgennemsnittet hos VIA-studerende. Det hænger ifølge Tim Rogers sammen med, at VIA University College meget præcist melder ud, hvad det koster at bo og leve i Danmark.

”Derfor bliver de studerende ikke skuffede. Det er vigtigt at være præcis, da det spiller en stor rolle for udenlandske studerende, om de kan begynde at budgettere hjemmefra,” siger han.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen