Baywatch ved Moesgård

Private livreddere klar til at overvåge badegæsterne i skolernes sommerferie.

Artiklens øverste billede
Det er TrygFonden, som i samarbejde med Dansk Svømmeunion står bag de rød- og hvidstribede livreddertårne, der sættes op ved Moesgård. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Specialuddannede livreddere står fra mandag klar til at holde øje med badegæsterne ved Moesgård Strand.

Det er TrygFonden, som i samarbejde med Dansk Svømmeunion står bag de rød- og hvidstribede livreddertårne, der hver sommer sættes op på en række lokaliteter i Danmark. I Århus er det kun ved Moesgård.

Ekstra sikkerhed

Indsatsen er vigtig, viser en druknestatistik, som TrygFonden i samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed netop har offentliggjort. Antallet af druknede som følge af badeulykker er nemlig ikke faldet siden 2001.

»En af rapportens mange konklusioner er, at når børn er involveret i drukneulykker, er det altid på grund af manglende opsyn. Derfor gør vi meget ud af at fortælle, at vores livreddere er en ekstra sikkerhed – ikke en pasningsordning, og at man som forælder under ingen omstændigheder må lade børn bade uden opsyn fra en voksen,« fortæller René Højer, der er ansvarlig for TrygFondens indsats på området for badesikkerhed.

25 mio. om året

Livredderne gennemfører flere tusind aktioner om året.

»Sidste år gennemførte vi 2.158 aktioner, hvoraf vi betegner de 40 som livreddende, så vores tilstedeværelse på de danske strande er bestemt ikke blevet mindre væsentlig,« siger kystlivredningschef Erik Bech fra TrygFonden Kystlivredning.

Det er TrygFonden, som finansierer stort set hele livredningstjenesten. Ifølge René Højer koster det for hele landet omkring 25 mio. kr. på årsbasis.

Livredningstjenesten er på stranden ved Moesgård fra på mandag og indtil lørdag den 22. august mellem klokken 11 og 19. Men hvorfor ikke i den kommende weekend?

»Vi begynder altid den første mandag i skolernes sommerferie. Det er et stort apparat, vi skal have i gang, og det er, hvad der praktisk kan lade sig gøre,« forklarer Rene Højer.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen