Ingen anklage om overgreb i børnehave

Østjyllands Politi vil nu forsøge at få en børnehaveansat straffet med fængsel. Men den anmeldelse, der fik hele sagen til at rulle, er blevet opgivet.

Artiklens øverste billede

Sagen tog sin begyndelse, da et forældrepar i institutionen Hurlumhejhuset i Lystrup fortalte, at den nu 40-årige pædagogmedhjælper sidste forår havde forgrebet sig på deres fireårige barn.

Manden blev under stor mediebevågenhed sigtet for "anden kønslig omgang end samleje", men beviserne var så svage, at politiet vurderede, at en dommer ikke ville fængsle ham. Derfor blev manden løsladt.

Tiltalt for at blotte bagdel

Nu har anklagemyndigheden helt opgivet at tiltale manden for forhold fra Hurlumhejhuset. Til gengæld er han tiltalt for i slutningen af 2005 at have blottet sin bagdel over for to børn i den institution, hvor han tidligere var ansat.

Under efterforskningen kom det frem, at et andet forældrepar i 2007 havde anmeldt manden, men parret valgte senere at trække anmeldelsen tilbage. Politiet valgte dog at gennemgå alle de løse ender, de kunne finde, og fandt på den måde frem til sagen fra den tidligere arbejdsplads.

På Rigsadvokatens bord

Sagen har også været forbi Rigsadvokatens skrivebord, men selvom manden står til en fængselsstraf, hvis han findes skyldig, vil man ikke kræve ham fradømt retten til igen at arbejde med børn.

Flere børn er blevet videoafhørt under efterforskningen, men politiet har altså ikke fundet nogen beviser mod manden, som kunne holde til flere anklager end den ene om blufærdighedskrænkelse.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen