Aarhusiansk badminton-komet klar til sit første VM: »Jeg er ikke tilfreds, før jeg er verdensmester«

Anders Antonsen er sammen med resten af det danske landshold ankommet til Glasgow i Skotland, hvor verdens bedste badmintonspillere skal kåres i den kommende uge.

Artiklens øverste billede
Landstræner Kenneth Jonassen er imponeret over Anders Antonsens sæson, hvor det bl.a. er blevet til DM-guld og EM-sølv. Arkivfoto: Jens Dresling

Han sprutter af selvtillid og tro på egne evner, den 20-årige aarhusianer Anders Antonsen. Selv om han netop nu er i Glasgow, hvor han skal spille sit første VM i badminton, er AB-badmintonspilleren ikke taget til Skotland alene for oplevelsens skyld.

Nok erkender Anders Antonsen, at han den kommende uge skal lære sig mange nyttige erfaringer til fremtiden, men verdensranglistens nummer 18 tager ikke til takke med blot at spille VM for erfaringens skyld.

»Jeg skal tage så mange erfaringer med mig, hver gang jeg spiller. Jeg er kun 20 år, så jeg har meget at lære endnu. Men jeg går ikke ind til VM med den indstilling, at jeg er her for at lære. Jeg er her for at vinde så meget som muligt. Så må vi se, hvor langt det rækker,« siger Anders Antonsen og tilføjer, hvis nogen skulle tvivle på ambitionen.

»Jeg er ikke tilfreds, før jeg er verdensmester. Om det bliver i år eller om fire år, må vi se,« siger han.

VM er en fantastisk størrelse for Anders at blive testet på lige nu.

Kenneth Jonassen, landstræner i badminton

Optakten vigtig

Før man kan blive blandt verdens absolut bedste badmintonspillere, skal man først og fremmest have en grundkondition, der for selv den mest entusiastiske motionist virker urealistisk.

Det mener i hvert fald den danske landstræner, Kenneth Jonassen.

Han har de sidste seks uger stået for at køre de i alt 21 VM-deltagere igennem et hårdt og intenst træningsforløb.

En video, som Anders Antonsen selv har lagt op på Youtube, vidner da også om, at det har været hårdt. I videoen falder den unge aarhusianer bl.a. om på banen og hiver intenst efter vejret efter endnu en fysisk træningsøvelse.

Selv om Kenneth Jonassen er imponeret over Anders Antonsens sæson, hvor det er blevet til DM-guld, EM-sølv og debut i flere superseries-turneringer, mener landstræneren, at hovedfokus for Anders Antonsens VM-debut er at lære og bygge på til fremtiden.

»VM er en fantastisk størrelse for Anders at blive testet på lige nu. Jeg er først og fremmest glad for, at han har været gennem hele optaktsprocessen. Han lærer sin krop bedre at kende, og han lærer, hvad det kræver, hvis man vil præstere på den øverste hylde. Det er gået rigtig fornuftigt for Anders. Man kan godt se, at det er hans første VM og første gang, han prøver en så hård optakt. Det har givet nogle udfordringer, han ikke har prøvet før,« siger Kenneth Jonassen.

Anders Antonsen fortæller da også selv, at den lange, intense optaktstræning til VM til tider har været en prøvelse både fysisk og mentalt.

»Nogle gange har jeg skullet hive mig selv i nakken, fordi der har været dage, hvor jeg er stået op om morgenen, og benene har været tunge, og hovedet var træt. Men sådan er det med sport. Det er ubarmhjertigt og sindssygt hårdt nogle gange. Det skal man kunne overkomme, hvis man vil på toppen. Så jeg er glad for, at jeg er kommet godt igennem det,« siger Anders Antonsen.

Håber på overraskelser

Den officielle danske målsætning for VM lyder på tre medaljepoint. En bronzemedalje giver et point, en sølvmedalje giver to point, og en guldmedalje giver tre point.

Kenneth Jonassen vil ikke sætte navn på, hvem han har størst tiltro til, der kan hente medaljer hjem til Danmark. Kigger man på seedningerne, er der dog ingen tvivl om, at der på forhånd ligger størst pres på Viktor Axelsen, som er seedet 3’er, herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen, der er seedet 2’er og damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, som også er seedet 2’er.

Anders Antonsen er seedet 14’er og er sammen med Viktor Axelsen og engelske Rajiv Ouseph de tre eneste seedede europæere i herresingle.

Men landstræneren håber, at der blandt de andre danske landsholdsspillere kommer en overraskelse i Glasgow.

»Vi har flere topspillere, som har potentialet til at vinde en medalje til Danmark. Men vi har også spillere, som kan overraske. Kan de komme frem til en kvartfinale, er der pludselig tale om en medaljekamp, fordi alle semifinalister er sikret en bronzemedalje. Jeg tror, vi har holdet til at nå målet i hvert fald,« siger Kenneth Jonassen.

Anden runde bliver svær

Anders Antonsen er med sin seedning som 14’er sikret, at han først i tredje runde, hvis han kommer så langt, risikerer at møde en anden af de i alt 20 seedede herresingle-spillere.

I første runde, som spilles mandag, møder Anders Antonsen tyske Fabian Roth, der er rangeret som den 36. bedste spiller i verden.

Anders Antonsen går ind til kampen med stor respekt for den 21-årige tysker, men han ved også godt, at det er en kamp, han bør vinde.

»Jeg ser Fabian som en spændende opgave. Jeg har positiv statistik mod ham. Jeg tror, at jeg har 3-0 mod ham i interne kampe. Jeg bør vinde kampen, men han er rigtig god, og han har vist, at når han rammer sit topniveau, skal man virkelig være klar,« siger Anders Antonsen.

Selv om den unge aarhusianer tager en kamp ad gangen og helst ikke vil snakke om mulige scenarier, ser Anders Antonsen dog i ånden, at han allerede i anden runde kan risikere at blive alvorligt testet.

»I anden runde venter der en Hongkong-spiller eller en indoneser. Jeg tror, at det bliver indoneseren Tommy Sugiarto, og han er rigtig god. Ham har jeg ikke mødt før. Så allerede i anden runde bliver jeg testet til mit maksimale, hvis jeg ikke gør det i første kamp,« siger Anders Antonsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.