Kvikke henvendelser fra borgere førte til anholdelse af bandemedlemmer

Flere blev fredag anholdt efter henvendelser fra borgere i Aarhus Vest.

Det var beboerne i den vestlige del af Aarhus, der fredag aften hjalp politiet til at anholde tre mænd, der er involveret i den verserende bandekonflikt i bydelen.

Flere personer fra området henvendte sig fredag aften omkring kl. 20.00 til Østjyllands Politi, da en 20-årig mand blev hevet ud af sin bil i Brabrand og slæbt over i en anden.

De hurtige henvendelser fra borgerene var medvirkende til, at der hurtigt blev skredet til anholdelse, oplyser vicepolitiinspektør Rene Raffo fra Østjyllands Politi.

»Folk i området var kvikke til at kontakte os, da de oplevede at noget var galt. Det var en hjælp for os, så en stor tak til dem.« siger han.

Tre mænd fra bandemiljøet blev anholdt, og to af dem blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, efter at have bortført og udøvet vold på den 20-årige, som er fra en anden bandegruppering.

De tre mænd var 23, 29 og 34 år.

Den 29-årige mand blev løsladt, da politiet på nuværende tidspunkt ikke direkte kunne kæde ham sammen med voldsepisoden. Men det betyder ifølge Rene Raffo ikke, at politiet ikke stadig har øje på ham.

»Vi efterforsker stadig sagen, og den løsladte kan godt senere blive sigtet, hvis vi finder frem til noget nyt,« siger han.

I grundlovsforhøret blev den 23-årige og 34- årige varetægtsfængslet i fire uger. Ingen af dem kærede dommen.

Senere på natten blev 22 bandemedlemmer fra grupperingen Loyal to Familia (LFT) anholdt på Langkærvej i Tilst  ligeledes i det vestlige Aarhus.

De var i alderen 19-31 år, og blev anholdt, da de havde en truende adfærd over for de betjente, der patruljerede i området. Alle 22 bandemedlemmer blev lørdag morgen løsladt uden nogle sigtelser.

Rene Raffo fortæller, at der efter nattens uroligheder og mange anholdelser lige i øjeblikket er roligt i området.

»Vi holder vejret og håber, at der bliver ved med at være det,« siger han. Han understreger samtidig, at politiet fortsat vil være massivt til stede i området og holde banderne i kort snor.

I sidste weekend blev der indført visitationszoner i Aarhus V. Det betyder, at politiet må ransage og visitere personer og køretøjer uden at have en konkret mistanke om ulovligheder.

Banden Loyal to Familia, der stammer fra København, har siden slutningen af maj forsøgt at manifestere sig i Aarhus. En by, der ellers længe har været forskånet for egentlig bandekonflikter på samme måde, som det er set i København og Odense, hvor bander sidder på store dele af det kriminelle marked.

Michael Kjeldgaard, chef for Nationalt Efterforskningscenter (NEC) under Rigspolitiet, har tidligere forklaret til Jyllands-Posten, at situationen i Aarhus potentielt kan blive ligeså problematisk, som i Odense, hvor banden Black Army og rockergruppen Hells Angelses i et års tid har bekriget hinanden.

»Når så mange LTF’ere prøver at sætte en dagsorden så langt væk fra deres naturlige opholdsområde, er det for at sende et klart signal til den kriminelle underverden om, at man skal tages alvorligt. At man er en spiller her og prøver at tilrane sig de kriminelle markeder, som andre lige nu sidder på i Aarhus,« sagde han.

Gennem den sidste måned har flere skudepisoder også fundet sted bl.a. ved Bazar Vest i Brarand.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen