Så lægger Ship-byggeriet fra land

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, lyder det begejstret fra bygherre og mægler om Ship-byggeriet på Aarhus Ø, som nu sættes i gang med ni års forsinkelse. 204 ejerlejligheder og 3.500 kvm erhvervslokaler skal stå klar i 2020.

Artiklens øverste billede
Beboerne i de nye Ship-lejligheder får lystbådehavnen som nærmeste nabo. Visualisering: Byggeselskab Olav de Linde.

Nu sker der noget.

Med næsten 10 års forsinkelse kan kranerne omsider gå i gang med at forvandle Aarhus Ø’s hul i jorden til et femetagers byggeri med 204 lejligheder som nærmeste nabo til lystbådehavnen og med udsigt til skov og solnedgang.

Når vi er de sidste, der bygger i et område, så er der flyttet mange ind, som har en holdning til det.

Olav de Linde, adm. direktør

Onsdag i sidste uge godkendte byrådet lokalplanen for området, og dermed har bygherre Olav de Linde omsider fået grønt lys til at komme i gang.

Og det ligner da også en særdeles tilfreds bygherre, der over et glas øl i den nærliggende bar og bryggeri, Hantwerk, fortæller om sit projekt.

»Nu laver vi et rigtig flot hus i fem etager, og beliggenheden fås ikke bedre på havnen,« siger Olav de Linde.

Historien om Ship-grunden går helt tilbage til 2008, da Byggeselskab Olav de Linde købte grunden for at opføre et erhvervsbyggeri.

Modstand mod syv etager

Det lykkedes imidlertid ikke at finde den rette lejer, og efter at grunden var støbt og en masse spunspæle var slået i jorden, gik byggeriet i stå og har siden stået som et hul i jorden og nærmest lignet en kirkegård på Aarhus Ø med toppen af pælene stikkende op.

Fra venstre er det direktør ved Byggeselskab Olav de Linde, Martin Fasdal, adm. direktør Olav de Linde og derefter Kia Bloch og Johan Nairn, henholdsvis ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Bruuns Bro. Foto: Mikkel Berg Pedersen

»Af forskellige årsager valgt vi at rive lejekontrakten i stykker og lade huset ligge, og det har vi så gjort i en årrække og tænkt, at hvis vi skulle have noget ud af den fantastiske beliggenhed, skulle der bygges boliger, så vi ansøgte kommunen om at bygge boliger på grunden,« siger Olav de Linde.

Den tilladelse fik Olav de Linde fra kommunen, men den første plan om at bygge i syv etager mødte stor modstand hos naboerne i Z-huset, der havde købt lejligheder i tiltro til, at Ship-byggeriet kun blev fem etager højt, som den tidligere lokalplan foreskrev.

Efter en heftig debat valgte teknikrådmand Kristian Würtz (S) i januar i år at fastslå, at det planlagte syvetagers Ship-byggeri skulle nedskaleres til den oprindelige højde til Z-hus-beboernes store tilfredshed.

Demokratisk proces

Og så måtte Olav de Lindes tegnere tilbage til tegnebordet, og resultatet er det nu byråds-godkendte byggeri i fem etager.

Ship-byggeriet får 204 ejerlejligheder til priser fra ca. 2 mio. kr. og op til ca. 15 mio. kr. Visualisering: Byggeselskab Olav de Linde.

Med diplomatiske vendinger beskriver Olav de Linde hele processen som ”spændende og udfordrende”, men tilføjer også:

»Det er vel noget med, at når vi er de sidste, der bygger i et område, så er der flyttet mange ind, som har en holdning til det. Men det er jo den demokratiske proces, der er, og den indordner vi os under,« siger Olav de Linde.

Aftensol og grøn udsigt

Han kigger nu fremad, og til efteråret går jordarbejdet i gang, så selve byggeriet kan sættes i gang i starten af 2018 og stå færdig i foråret 2020.

»Vi mener, at det er den absolut bedste beliggenhed på havnen, og vi vil bygge et hus, som er arkitektonisk flot og harmonerer godt med Lighthouse og Z-huset.

Stort set alle lejligheder får både dag- og aftensol og udsigt til grønt,« siger Olav de Linde.

Det er Nybolig Bruuns Bro, der står for salg af lejlighederne, og ejendomsmægler Kia Bloch mærker allerede nu god interesse for Ship-lejlighederne.

»Vi forventer rigtig fin efterspørgsel på lejlighederne, for der er tale om et kvalitetsbyggeri og en helt unik placering tæt på lystbådehavnen og skoven og med sol på terrasserne. Og selv om der er to år, til byggeriet er færdigt, ved vi af erfaring, at mange vil være klar til at købe allerede nu,« siger hun.

Lejlighederne sættes til salg som projektlejligheder formentlig til september, men Nybolig skriver interesserede købere op nu.

De 204 ejerlejligheder vil spænde fra toværelseslejligheder til priser på 2-2,5 mio. kr. og op til de helt store lejligheder med priser op mod 15 mio. kr.

Udover lejligheder vil byggeriet rumme 3.500 kvm erhvervslokaler i stueetagen, og her er det planen, at der skal være plads til bl.a. caféer, restauranter, specialforretninger og gallerier.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.