Formand: Aarhus Lufthavn vil fordoble passagertallet om to-tre år

En stribe nye ruter vil få passagertallet til at stige til 900.000 i løbet af tre år, forventer formanden for Aarhus Lufthavn.

Artiklens øverste billede
Med et kraftig stigende passagertal bliver der behov for forbedringer i lufthavnen i Tirstrup i form af ny restaurant, business-lounge, udvidet security-kapacitet og bedre selv-check-in-muligheder. Foto: Benjaming Nørskov

For kendere af Aarhus Lufthavn kan det måske være svært at tro, men den er god nok ifølge lufthavnens formand, Torben Boldsen. Han oplyser nu, at Aarhus

Lufthavn, der i 2016 havde 383.000 passagerer, i løbet af de kommende to-tre år forventer, at passagertallet vil blive mere end fordoblet. »Med de aftaler, vi har på plads med flyselskaber, og de aftaler, vi regner med at få på plads, forventer vi et passagertal på op mod 700.000 i sæsonen 2018/2019 stigende til op mod 900.000 passagerer året efter,« siger han. Når bestyrelsesformanden nu forudser et kæmpe løft, skyldes det flere faktorer:

»Vi har fået ro om lufthavnens placering, vi har ro om ejerkredsen, og så ser vi nu resultaterne af, at vi sidste år ansatte en ruteudvikler, som har arbejdet målrettet på at skabe nye ruter,« siger han.

Erhvervslivets ønsker

Han forventer, at de første aftaler om nye ruter kan præsenteres efter sommerferien med start i løbet af 2018, men kan endnu ikke afsløre de konkrete aftaler.

Afsættet for ruteudviklingen fra Aarhus Lufthavn har bl.a. været en omfattende undersøgelse af det østjyske erhvervslivs ønsker og behov til lufthavnen. Undersøgelsen har især afdækket fem behov hos erhvervslivet:

Flere ruter på Aarhus-København-forbindelsen, morgen- og aftenforbindelser til Oslo og Stockholms Arlanda-lufthavn samt morgen- og aftenforbindelser til Amsterdam og Frankfurt.

Alle fem forbedringer vil  være på plads i løbet af to-tre år, forventer formanden.

Med et kraftig stigende passagertal bliver der behov for forbedringer i lufthavnen i Tirstrup i form af ny restaurant, business-lounge, udvidet security-kapacitet og bedre selv-check-in-muligheder.

Det kræver penge, og formanden forventer, at EU i sommeren giver Aarhus Kommune tilladelse til at investere i lufthavnen.

Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus, glæder sig over signalerne:

»Det er særdeles positivt, hvis de ruter kan blive etableret fra Tirstrup. Jeg er sikker på, at erhvervslivet vil bakke 100 pct. op. Vi ønskede en flytning af lufthavnen, men da det ikke blev til noget, bakker vi nu 100 pct. op om udvikling af lufthavnen. Jeg oplever en ny ledelse, som virkelig forstår at nytænke, så det skal nok lykkes.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen