Teater byder på 3D-oplevelse

Teater Katapult har offentliggjort nyt program for efteråret, der i anledning af kulturhovedstadsåret byder på nytænkt 3D-lydteater.

Teater Katapult springer endnu engang ud i en ny sæson med eksperimenterende forestillinger, efter Godsbanens husteater har offentliggjort dets nye program for efteråret.

Og armbevægelserne er blevet lidt større, afslører teaterchef Torben Dahl.

»I den nye sæson laver vi den største satsning, vi nogensinde har lavet i teatrets historie. Det sker, når vi opsætter forestillingen ”Human Nature”,« siger han.

Lyd helt tæt på

Forestillingen tematiserer over mennesket og dets forhold til naturen. Men det nyskabende ligger i de tekniske tiltag, som stykket vil eksperimentere med, forklarer teaterchefen.

»Forestillingen bliver et 3D-lydteater, hvor publikum skal have høretelefoner på under hele forestillingen. De vil høre 3D-lyd, der kommer fra scenen og andre tilføjede lydelementer. Det er en helt ny måde at tænke teater på, for man kan lege med publikums sanseoplevelse,« siger han.

Ifølge Torben Dahl handler det om at skabe intimitet for publikum, så det f. eks helt tydeligt kan høre hviskestemmer. Samtidig vil en hel karakter i forestillingen kun være til stede som lydbillede i form af en barnestemme.

»Det vil føles som at stå på scenen selv, da man kan høre tingene ske på samme måde som skuespillerne på scenen,« siger teaterchefen, der også i sin tid stiftede Katapult.

Naturhistorie

”Human Nature” fortæller historien om et veluddannet ægtepar med barn, hvor kvinden arver sit barndomshjem, som er et hus i en skov. De flytter ind i huset for at finde ro og healing i naturen, men det ender i en større konflikt mellem parret, da de har hver deres tilgang til og opfattelse af naturen.

»Med stykket vil vi prøve at fortælle, at vi mennesker er en del af naturen. Hvis vi ville begynde at indse det, så var der måske ikke så mange problemer i verden,« siger Torben Dahl om forestillingen, der har premiere den 1. september og har skuespillerinden Nukaka Coster-Waldau i den bærende rolle.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen