Protesterende beboere har sat sig på dagsordenen til borgermøde

Mandag er der borgermøde om Aarhus og det omstridte lokalplanforslag, som åbner op for et højere Ship-projekt.

Artiklens øverste billede
Beboerne i Z-huset er utilfredse med, at Ship-huset, der opføres på nabogrunden, skal være højere end oprindeligt planlagt, så deres udsigt ryger. Foto: Benjamin Nørskov

Allerede inden aftenens borgermøde om bl.a. en ændring af det omstridte Ship-projekt på Aarhus Ø har fællesrådet for området hævet stemmen over for kommunens planafdeling, der udarbejder lokalplanforslagene.

Borgerne, der gennem længere tid har protesteret over lokalplanforslaget, som lægger op til et højere Ship-projekt, var utilfredse med dagsordenen for mødet.

De følte, at de kom alt for lidt til orde under den halvanden time lange seance i Dome of Visions, hvor der var lagt op til, at fem topfolk i teknisk forvaltning skulle komme med oplæg generelt om Aarhus Ø samt den omstridte lokalplan, hvorefter borgerne kunne komme med spørgsmål og diskutere ved standere bemandet af afdelingens medarbejdere.

Borgerne fremførte i torsdags deres argumenter over for embedsmænd i kommunens planafdeling.

»Vi har ikke en interesse i at få lavet et salgsmøde for de gode ting, der bliver lavet dernede, men vi har en interesse i at få justeret og gjort indsigelse imod den ændrede anvendelse af Ship-bygningen. Vi har fået lavet det om, så i stedet for at have envejskommunikation, så får vi mulighed for at komme med vores indsigelser, og frem for alt får vi også politikerne i tale,« siger Thomas Østergaard, talsmand for det nydannede fællesråd for Aarhus Ø og området omkring havnebyen.

Luise Pape Rydahl, chef for Center for Byudvikling og Mobilitet, som var med på torsdagens møde, bekræfter, at dagsordenen nu er blevet ændret.

»De ønskede selv at komme med et indlæg, og det, synes jeg, er rigtig fint. Det er jo netop det, der er formålet med et borgermøde: at få dialogen,« konstaterer hun.

Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) hilser også taletiden til beboerne velkommen, ligesom han også er klar til at indfri deres ønske om en plenumdebat.

Han ser frem til debatten:

»Jeg forventer at få en diskussion med alle de fremmødte.«

Appel til byrådsmedlemmer

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus er flere naboer utilfredse med, at deres udsigt bliver taget, hvis Byggeselskab Olav de Linde får lov til at ændre sit Ship-projekt, så det bl.a. bliver fire til syv etager i stedet for fire.

Ligesom beboerne mener, at projektets ændringer fra erhverv til bolig udvander intentionerne for Aarhus Ø. Der er varslet erstatningskrav og sagsanlæg fra Z-huset og Klintegården.

Lokalplanforslaget er i øjeblikket sendt ud i en såkaldt offentlig fremlæggelse, hvor det er muligt at komme med indsigelser. Det lader det nye fællesråd sig ikke nøjes med. I onsdags sendte det således samtlige medlemmer af byrådet et brev med en appel om at stemme nej til lokalplanforslaget.

»Vi vil gerne have politikerne påvirket, fordi det er kun dem, der kan redde os. Vi håber på, at vores indsigelser får ændret noget, så vi ikke ender ud med, at jeg for eksempel skal kigge ind i en mur i stedet for at kigge ud over havnen,« siger Thomas Østergaard, der har købt sin lejlighed på Z-husets 5. sal efter at have undersøgt udsigtsforholdene i forhold til det oprindeligt planlagte Ship-byggeri på nabogrunden.

Kristian Würtz vil ikke sige, hvorvidt han vil lave ændringer, så Ship-projektet bliver lavere.

»Der er en høring i fuld gang, og jeg glæder mig til at få hørt synspunkterne på borgermødet og få en diskussion med folk,« siger rådmanden, der forventer, at byrådet skal tage stilling til lokalplanen hen på foråret.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.