Pansergeneralen skyder tidligere festugechefs og Kähler-boss’ nye kulturprojekt Aarthouse i gang

Et foredrag onsdag om bogen ”Pansergeneralen” er første begivenhed arrangeret af ”Aarthouse” – et projekt skabt af tidligere festugechef Jens Folmer Jepsen og ejeren af Kähler, Frantz Longhi.

Artiklens øverste billede
Jørgen Ejbøl er aktuel i ny bog af forfatteren Kirsten Jacobsen. Tirsdag aften kan man møde de to i Aarhus i forbindelse med nyt kulturprojekt. Foto: Carsten Bundgaard

I ni år var Jens Folmer Jepsen travlt beskæftiget med at være direktør for Aarhus Festuge; til årets festuge havde han dog givet den depeche videre.

Men nu har han fundet et nyt projekt at kaste sig over, og det bliver i samarbejde med ejeren af Kähler, Frantz Longhi, som også er kendt i Aarhus for at stå bag Aarhus Central Food Market.

Sammen med ejeren af keramikvirksomheden Kähler, Frantz Lnghi, har den tidligere festugedirektør Jens Folmer Jepsen sat gang i et nyt kulturprojekt. Foto: Jens Henrik Daugaard

Onsdag er der nemlig via Aarthouse arrangeret et oplæg og efterfølgende samtale mellem formanden for Jyllands-Postens Fond og næstformand for JP/Politikens Hus, Jørgen Ejbøl, og forfatteren Kirsten Jacobsen. Det sker i forbindelse med, at hun har skrevet den meget omtalte bog om Jørgen Ejbøl med titlen ”Pansergeneralen”.

Ingen pengemaskine

På trods af at Aarthouse altså nu har spillet ind med sit første arrangement, ligger det stadig ikke helt fast, hvad projektet fremover skal byde på, beretter Jens Folmer Jepsen:

»Der er ikke så meget i det endnu, det kommer stille og roligt. Men det er ikke noget, vi skal til at tjene penge på.«

Jørgen Ejbøl er kendt, men han er jo ikke Thomas Helmig-kendt, så folk fra medieverdenen vil nok interessere sig særligt for det.

Jens Folmer Jepsen, en af kræfterne bag Aarthouse

Der er da heller ikke tegnet flere arrangementer op endnu, men flere kan snart være på vej, fortæller Jens Folmer Jepsen og uddyber en smule om baggrunden for projektet:

»Det kan godt ende i flere arrangementer som dette. For mig handler det rigtigt meget om at samarbejde med andre folk, som også vil noget inden for kunst og kultur.«

Onsdagens arrangement kommer til at foregå i Aarhussalen på Skt. Knuds Torv og arrangeres blandt andet i samarbejde med FO, som også udbyder billetterne.

En gammel aftale

Hvorfor det lige er blevet ”Pansergeneralen,” som får lov at skyde Aarthouse i gang, kan spores til før, projektet overhovedet var en realitet.

»Jeg kommer fra festugen, hvor jeg har arbejdet med kunst og kultur, og det kunne være sjovt at fortsætte med, synes jeg. Jeg hørte så for lang tid siden, at Kirsten Jacobsen var i gang med denne her bog. Dengang kunne hun ikke sige, hvornår den kom, men pludselig var den der, og så slog jeg til,« siger Jens Folmer Jepsen.

Den tidligere festugechef håber, at arrangementet kan live op i en debat om de trykte medier i Danmark og opfordrer alle, som interesserer sig for medierne, til at møde op – også selv om han har mistænkt, at en bestemt gruppe vil være særligt godt repræsenteret:

»Jørgen Ejbøl er kendt, men han er jo ikke Thomas Helmig-kendt, så folk fra medieverdenen vil nok interessere sig særligt for det.«

Samtalen med Kirsten Jacobsen og Knud Ejbøl finder sted i tidsrummet kl. 18.00-19.15. Billetter kan købes på FO’s hjemmeside.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.