Ingen budgetpenge til mentortilbuddet HeadON

Artiklens øverste billede
Torben Bohnhardt, stifter af HeadON, som har base i Højbjerg, savner kommunal opbakning til projektet. Foto: Lokalavisen

»Hvis ikke vi snart kommer i dialog med kommunen, skal vi meget snart overveje fremtiden. Vi har vel små tre måneder, til beslutningen skal tages. I værste fald kan det ske, at vi må lukke eller flytte til en anden kommune. Men det bliver en kamp til sidste blodsdråbe for at bevare HeadON og huset her. Vi kæmper jo for de unge,« lyder det fra Torben Bohnhardt, stifteren af HeadON, som holder til på Oddervej i Højbjerg.

Han lægger ikke skjul på sin frustration og skuffelse over, at der ikke er afsat penge til HeadON på kommunens budget de næste fire år – han havde søgt om 705.000 kr.

HeadON er specialister i at støtte og motivere mennesker på kanten til at fastholde uddannelses- eller arbejdsforløb. Der er ofte tale om unge, som er havnet i kriminalitet, og som vil videre i livet.

Visiteringer er stoppet

Det er dog ikke kun de manglende budgetpenge, som Torben Bohnhardt er skuffet over.

Han tilføjer, at kommunen også er stoppet med at visitere borgere til HeadON i det, som hedder Projekt God Løsladelse.

»I 2015 var vi en del af Projekt God Løsladelse. Men i 2016 fik vi den sidste borger visiteret i marts. Vi ved ikke, hvorfor det er stoppet. Vi holdt ellers møde med kommunen i august 2015 og fik en tilkendegivelse af, at vi ville få flere borgere visiteret i netop Projekt God Løsladelse,« forklarer HeadON-stifteren, som ærgrer sig over, at han intet skriftligt fik med fra mødet.

Efter mødet med kommunen i august 2015 var Torben Bohnhardt og bestyrelsen bag HeadON fortrøstningsfulde. Derfor sprang de ud i at leje en stor bygning på Oddervej.

»Vi havde huset på hånden og kunne se, at det lige akkurat kunne løbe rundt, men med udsigten til endnu flere visiterede borgere ville det fungere fint. Så derfor tog vi huset i oktober sidste år. Her har vi mulighed for at lave en helhedsorienteret indsats for de unge, men nu er vi så gået 70 pct. ned i indtægter fra Aarhus Kommune,« siger Torben Bohnhardt.

Fra 40 til to timer

Han forklarer, at HeadON stadig får personer visiteret fra Aarhus Kommune i form af borgere fra jobcentret, som HeadON har et godt samarbejde med. Det er dog langtfra de 10 timer ugentligt pr. person som i Projekt God Løsladelse.

Borgerne fra jobcentret får nemlig kun forløb under overskriften ”Unge og Uddannelse”, som er fra 2-4 timer ugentligt og helt ned til to timer månedligt – sidstnævnte har HeadON dog frabedt sig.

»Vi har at gøre med personer af en ”tung kaliber”, så to timer månedligt rækker jo til ingenting. Vi må yde begrænset hjælp kun til uddannelse til nogle personer, som slås med så meget mere. Desuden er det i Projekt God Løsladelse, at vores helt store styrker ligger,« siger Torben Bohnhardt, som nu blot krydser fingre for, at HeadOn kan få del i de 2,3 mio. kr., som forligspartierne har afsat til et såkaldt exitprogram for »borgere, der ønsker at forlade et undertrykkende miljø«, som der står i forligsteksten bag budgettet.

»Vi håber, at nogle af de penge går vores vej, så vores ekspertise kan blive brugt. Vi er meget omstillingsparate i forhold til et samarbejde med kommunen,« fortæller Torben Bohnhardt, som fortsætter:

»Der bliver givet en halv mio. kr. til at holde et springvand kørende, men vi skal bede om hjælp med hatten i hånden, det forstår vi ikke.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.