Nye ældreboliger på vej til Løgten-Skødstrup-området

Rådmanden forventer, at der bliver bygget et nyt stort ældrecenter i Løgten for at imødekomme områdets seniorborgervækst.

Artiklens øverste billede
I øjeblikket er der en lang venteliste til byens plejehjem, Lokalcenter Rosenbakken, hvor der forleden var et offentligt møde arrangeret af Venstre i Løgten/Skødstrup for at høre lokalpolitikernes holdning til udbygning af manglende ældre- og plejeboliger i lokalområdet. Foto: Picasa

Skødstrup-Løgtens store vækst får nu også betydning for områdets seniorer.

8541-området har rundet 9.000 borgere, og der er en stigning inden for alle aldersgrupper.

»Vi har indtil nu hørt om børnetallets kraftige stigning, om skolens vækst og udbygning og om børn, der køres ud af byen mod Skæring og Egå for at blive passet. Men vi har også flere og flere ældre borgere i Løgten-Skødstrup, og der er behov for forskellige typer boliger. Både for dem, der kan klare sig selv, men gerne vil bo i noget mindre, og for dem, der har brug for en plejebolig eller en ældrebolig,« siger Lisbeth Lauersen.

Hun er selv bosat i byen og er socialdemokratisk byrådsmedlem.

Lang venteliste

I øjeblikket er der en lang venteliste til byens plejehjem, Lokalcenter Rosenbakken, hvor der forleden var et offentligt møde arrangeret af Venstre i Løgten/Skødstrup for at høre lokalpolitikernes holdning til udbygning af manglende ældre- og plejeboliger i lokalområdet.

På mødet kom det frem, at en udvidelse af Lokalcenter Rosenbakken bliver vanskelig, da centeret grænser op til Skødstrup Skole, der netop er i gang med at blive udbygget.

I stedet er der planer om at bygge et helt nyt ældrecenter i området.

»Vi bygger dér, hvor der er mulighed for det. Der er et stort behov i Område Nord (Hjortshøj, Risskov, Trige, Skæring, Skødstrup og Lystrup, red.). Vi har reserveret en attraktiv grund i Løgten, og hvis udvalget og byrådet godkender den, forventer jeg, at der skal bygges et stort lokalcenter der,« fastslår rådmanden for sundhed og omsorg, Jette Skive (DF).

72 beboere

Og der er sandsynlighed for, at der bliver tale om et center med plads til 72 beboere. Til sammenligning er der plads til 18 beboere på Lokalcenter Rosenbakken.

Vi har reserveret en attraktiv grund i Løgten, og hvis udvalget og byrådet godkender den, forventer jeg, at der skal bygges et stort lokalcenter der.

Jette Skive (DF), rådmand for sundhed og omsorg, rådmand for sundhed og omsorg

Skødstrup Fællesråd havde helst set en udvidelse af Lokalcenter Roesenbakken på grund af stedets gode infrastruktur.

»Vi ser gerne, at Lokalcenter Rosenbakken bliver udvidet, i stedet for at der bliver bygget plejeboliger et andet sted i området, men hvis nybyggeriet af plejeboligerne bliver til noget, synes vi i Fællesrådet, at det er en god plan b, fordi det betyder, at der trods alt kommer plejeboliger til byen,« siger fællesrådsformand Steen Hermansen.

Behovet for boliger til kommunens ældre borgere er ifølge Jette Skive også stort i område vest og syd, men det bliver altså først i Løgten-Skødstrup, at der bliver bygget.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.