I Tranbjerg fik ideerne frit spil

Tranbjerg har de tænkt ud af boksen i forhold til byens fremtid. »Vi har ikke ladet os begrænse,« siger fællesrådsformanden.

Artiklens øverste billede
I hele processen har fællesrådsformanden opfordret alle til at tage jahatten på og se muligheder frem for problemer i en byfortætning. Han giver et eksempel på, hvorfor flere mennesker indenfor Tranbjergs bygrænse er en god idé. Arkivfoto

I Tranbjerg Fællesråd vil de gerne have indflydelse, så derfor slog de også hurtigt til, da der blev åbnet for høringssvar til Aarhus Kommunes ”Planstrategi 2015 – Klog vækst frem mod 2050”.

Fællesrådet arrangerede en række borgermøder, hvor Tranbjergs fremtid var temaet. På møderne skortede det ikke på idéer i forhold til indretningen af Tranbjerg frem mod 2050.

»Vi har kastet mange bolde op og har ikke ladet os begrænse af økonomi, og hvem der ejer de forskellige områder, som vi har valgt at fokusere på,« fortæller formanden for Tranbjerg Fællesråd, Jørgen Halle.

»Vi vil faktisk gerne forandringer i Tranbjerg, men vi vil naturligvis gerne have indflydelse på forandringerne. Det handler også om ejerskab til de nye tiltag, der kommer en større velvilje til det nye, hvis folk er med fra begyndelsen.«

Netop indflydelse er hele årsagen til, at Tranbjerg Fællesråd og borgerne i byen er gået så aktivt ind i udarbejdelsen af høringssvaret.

Vigtigt at tage ejerskab

»Hvis ikke vi giver vores besyv med, udvikler andre hen over hovederne på os. Vil vi have indflydelse, må vi selv komme på banen. Desuden mener vi, at det er hamrende vigtigt, at man tager ejerskab i det lokalsamfund, som man bor i,« siger Jørgen Halle, som understreger, at idéerne i høringssvaret er kommet fra Tranbjerg-borgerne selv og ikke kun fra fællesrådet.

I hele processen har fællesrådsformanden opfordret alle til at tage jahatten på og se muligheder frem for problemer i en byfortætning. Han giver et eksempel på, hvorfor flere mennesker indenfor Tranbjergs bygrænse er en god idé.

»Hvis vi vil have lækre indkøbsfaciliteter og et godt grundlag for, at alting kører rundt i byen, skal der flere borgere til. Men selvfølgelig handler det ikke om bare at få proppet flest muligt mennesker ind i Tranbjerg. Der skal ske en byfortætning, som er fornuftig og bæredygtig.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.