Studerende skal have flere undervisningstimer

Diskussionen om få undervisningstimer på Aarhus Universitet skal stoppe, siger prorektor, der lover 12 ugentlige timer til alle i 2017. Udmærket, men lidt sent, siger de studerende.

Artiklens øverste billede
»Vi har tidligere hørt skrækhistorier om fag med kun fire timer om ugen, og nu skal vi have stoppet den diskussion om timetallet. Derfor skal vi nå målsætningen om 12 timer om ugen i 2017.« siger Berit Eika, prorektor for Aarhus Universitet. Foto: Gregers Tycho

Otte timer om ugen.

Det er niveauet på et af Aarhus Universitets populæreste fag psykologi ifølge en ny opgørelse over undervisningstimer, som bliver offentliggjort i dag.

Men det skal der laves om på.

»Vores mål i 2017 er, at alle studerende på bacheloruddannelserne skal have mindst 12 timer om ugen i gennemsnit. Tallene viser, at vi bevæger os i den rigtige retning, og det er vigtig for os, at uddannelserne har den rette kvalitet, men også kvantitet i form af tilstrækkelig undervisning,« siger Berit Eika, prorektor for Aarhus Universitet:

»Vi har tidligere hørt skrækhistorier om fag med kun fire timer om ugen, og nu skal vi have stoppet den diskussion om timetallet. Derfor skal vi nå målsætningen om 12 timer om ugen i 2017.«

Timetallene har været omdiskuteret i en længere årrække, hvor beretninger om fag med kun tre-fire timer om ugen har affødt skrap kritik fra de studerendes organisationer.

Aarhus Universitets 12-timers målsætning blev meldt ud for flere år siden, men det er først nu, at de danske universiteter og Styrelsen for de videregående uddannelser er enige om en fælles opgørelsesmetode, og derfor kan styrelsen i dag offentliggøre timetal for landets universiteter.

12 skal være et minimum

På Aarhus Universitet viser opgørelsen, at en lang række fag på de såkaldt ”våde” områder – naturvidenskab og sundhedsvidenskab – lever op til mindstemålene. Årsagen er især, at de studerende på de områder udløser et langt højere taxameter-tilskud end de såkaldt ”tørre” områder – humaniora og samfundsvidenskab under fakulteterne Arts og Aarhus BSS.

Psykologi er en del af Aarhus BSS, og det samme er statskundskab, der også ligger under timetalsmålet, ligesom det er tilfældet for en række af erhvervssprog-uddannelserne, der i fremtiden hører under Arts.

Per Andersen, prodekan for Aarhus BSS, er opmærksom på problemet på psykologi og oplyser, at der bliver arbejdet på en løsning, så timetallet når op på 12 ugentlige timer i 2017.

Mads Hareskov Jørgensen, formand for studenterrådet:

»Det er positivt, at man nu endelig vil tage hånd om problemet, men 12 timer bør kun være et minimumstal, især på de første semestre,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.