Spørg Aarhus: Byen og turisme

Hvis du fik gæster, hvilken af byens turistattraktioner ville du så anbefale? Det er et af spørgsmålene til tilfældige mennesker, som vi mødte på gaden i Aarhus. Se deres svar.

Artiklens øverste billede
Kunstmuseet ARoS er en turistattraktion som besøgende skal se, når de er i Aarhus. Foto: Gregers Tycho

Hanne Overgaard Ingvardsen, 42 år, gymnasielærer, Brabrand

Er Aarhus interessant for turister?

Jeg er helt sikker på, at ARoS og Moesgaard Museum trækker rigtig mange mennesker til byen. Man begynder også at se amerikanske turister i khakishorts og matchende strømper rundt omkring i byens gader, efter at krydstogtskibene er begyndt at lægge til kaj. Jeg tænker, at latinerkvarteret må være interessant for turister, for det er et helt særligt sted, som tilbyder noget andet end strøget.

Hvilken turistattraktion vil du anbefale i Aarhus?

Jeg vil fremhæve Mindeparken, fordi det er en smuk park, hvor man kan tumle med sine børn. Der er også et mindesmonument i midten af parken, som er fint at vise frem. Der er samtidig en god botanisk have, og der er kort afstand til vandet. Det er et dejligt sted.

Bør man gøre mere for turisterne i byen?

Der foregår rigtig mange ting i byen. Nye restauranter åbner og lukker igen. Og nye mennesker kommer hele tiden til Aarhus. Måske skal vi bare til at råbe endnu højere op om, at vi er lige her. Vi er lige blevet kåret som nummer to på Lonely Planets liste over attraktive turistbyer, og det kan ske, at guiden hjælper til at udbrede kendskabet til Aarhus.

Michael Rønde, 51 år, direktør, Aarhus C

Er Aarhus interessant for turister?

Aarhus har det hele. Der er masser af kultur i byen. Men jeg vil især fremhæve naturen. Jeg er selv storforbruger af naturen ved vandet. Jeg sejler i havkajak, og der er mange unikke oplevelser at hente.

Hvilken turistattraktion vil du anbefale i Aarhus?

Jeg er stor fan af Den Blå Rambla ved Aarhus Ø, som er et fantastisk sted til vandsportsaktiviteter. Men jeg bruger faktisk også Godsbanen rigtig meget. Det er et fedt sted med mange unge mennesker, der sætter gang i en masse ting.

Bør man gøre mere for turisterne i byen?

Jeg synes, at vores skove er alt for tomme, og man kunne derfor godt integrere naturen endnu mere og samtidig udbrede kendskabet til området ved Den Blå Rambla. Men jeg synes generelt, at vi gør det godt i Aarhus. Når vi af Lonely Planet bliver kåret til at være bedre end Venedig, gør vi da bestemt noget rigtigt.

Nicolai Steensen, 23 år, pædagogmedhjælper, København

Er Aarhus interessant for turister?

Nu bor jeg selv i København, og jeg er her derfor som turist i dag. Jeg synes, at Aarhus har rigtig meget kultur at byde på. Byen har en jysk hygge over sig, som jeg personligt godt kan savne i København. Jeg kan godt lide, at det meste er samlet, og at her ikke føles alt for stort. Der er fint skiltet til de forskellige attraktioner rundt i byen, og man kan stort set gå til alting. Der er et særligt sammenhold i byen og altid en god stemning, når man møder folk på gaden.

Hvilken turistattraktion vil du anbefale i Aarhus?

ARoS træder helt klart frem for mig. Der er en rigtig god variation i deres udstillinger, og museet er blevet et varemærke for byen. Besøger man Aarhus, skal jeg næsten altid forbi ARoS.

Bør man gøre mere for turisterne i byen?

Jeg synes, at der mangler nogle flere caféer i Aarhus, som turisterne kan udforske. Personligt elsker jeg cafélivet i København, fordi der er et virkelig stort udbud af mindre fortovscaféer. Men ellers synes jeg helt bestemt, at Aarhus gør det rigtig godt på mange områder.

Kristina Krejberg Dalum, 19 år, gymnasieelev, Virring

Er Aarhus interessant for turister?

Jeg kommer oprindeligt fra Skanderborg og har kun boet i Aarhus de seneste tre år. Så jeg kommer med et nyt syn på byen. Jeg bliver ofte stoppet af folk, som har behov for at blive guidet i den rigtige retning eller vil høre, hvor der ligger en god restaurant. Så der må helt sikkert være mange, der tager hertil for at opleve byen.

Hvilken turistattraktion vil du anbefale i Aarhus?

Hvis jeg fik besøg af gæster udenbys fra, ville jeg helt klart invitere dem på en kop kaffe i latinerkvarteret. Det er et vildt hyggeligt område med den gamle arkitektur og de små, brostenbelagte gader.

Bør man gøre mere for turisterne i byen?

Jeg synes faktisk, at der allerede bliver gjort rigtig meget for at tiltrække turister til Aarhus. Især med Kulturby 17-projektet og åbningen af Dokk1 på havnen. Jeg kunne dog godt tænke mig, at der var mindre vejarbejde i byen, men det følger naturligvis med, når der bliver bygget nyt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.