Skinnearbejdet kommer nu på tværs af trafikken

N Anlægningen af Aarhus Letbane krydser nu nogle store færdselsårer i Aarhus. Derfor gennemføres arbejdet i skolernes sommerferie.

Aarhus Letbane går nu i gang med at lægge skinner på Randersvej, hvor den krydser Hasle og Vejlby Ringvej. Med ca. 30.000 køretøjer i døgnet hører krydset til de mest trafikerede på letbanestrækningen og for at genere trafikanterne mindst muligt, udføres skinnearbejdet derfor i sommerferien.

I så trafikeret et vejkryds kan det ikke undgås, at bilisterne kommer til at mærke vores tilstedeværelse. Vores erfaring fra de krydsninger, vi har udført frem til nu, er dog, at bilisterne tackler udfordringerne med både tålmodighed og forsigtighed.

Jørgen Hansen, anlægschef ved Aarhus Letbane

»I så trafikeret et vejkryds kan det ikke undgås, at bilisterne kommer til at mærke vores tilstedeværelse. Vores erfaring fra de krydsninger, vi har udført frem til nu, er dog, at bilisterne tackler udfordringerne med både tålmodighed og forsigtighed. Det, håber vi, fortsætter, og så kan vi alle glæde os over, at krydsningerne er de sidste arbejder, hvor letbanen for alvor generer trafikken,« siger anlægschef Jørgen Hansen, Aarhus Letbane.

Arbejder i døgndrift

Arbejdet begynder fredag den 24. juni kl. 20. I weekenden skal asfalten i krydset skæres og graves op, og det arbejde vil ifølge Jørgen Hansen medføre nogen støj. Der arbejdes i døgndrift, så det vil også kunne høres om natten.

Mandag den 27. juni lægger letbane-arbejderne skinner i krydset, og de støbes fast med beton. Til sidst asfalteres krydset, så letbaneskinnerne kommer til at ligge i niveau med vejen.

For at sikre, at trafikanterne stadig kan krydse Randersvej, udføres arbejdet i to faser af hver ca. to ugers varighed.

I fase ét sløjfes to sving i Ringvejskrydset. Det betyder, at der ikke kan drejes til venstre fra Randersvej mod Vejlby Ringvej eller foretages venstresving fra Vejlby Ringvej mod Randersvej.

Samme situation gælder i fase to. Her vil det desuden ikke være muligt at dreje til venstre fra Randersvej mod Hasle Ringvej.

I stedet vil der være omkørsel ad Vorregårds Allé samt Stockholmsgade, Frederikshaldsgade og Brendstrupvej. Der vil blive opstillet midlertidige trafiktavler på stedet, og omkørselsvejene vil være tydeligt markerede i hele perioden.

Så snart anlægsarbejdet er slut, kan der atter køres normalt i Ringvejskrydset.

Samtidig med krydsningen af Ringvejen lægger Aarhus Letbane også skinner i krydset Brendstrupgårdsvej-Olof Palmes Allé.

Slut med venstresving

Også her indledes arbejdet fredag aften med opgravning af asfalt. Som i Ringvejskrydset udføres arbejdet i to faser, så det fortsat er muligt at køre ad Brendstrupgårdsvej. I begge faser vil det ikke være muligt at dreje til venstre fra Brendstrupgårdsvej op ad Olof Palmes Allé.

Om to uger – fra fredag den 8. juli – begynder arbejdet med at lægge skinner i krydset Ringgaden-Randersvej. Også her udføres arbejdet i to faser af hver to ugers varighed. Arbejdet forventes derfor afsluttet i begyndelsen af august, så der atter er fuld kapacitet i krydset, når skolernes sommerferie slutter.

Anlægningen af Aarhus Letbane fortsætter året ud. Når alle skinner er lagt, skal der etableres kørestrøm. Det vil ske i løbet af efteråret.

Hele letbanesystemet i det centrale Aarhus med master, kørestrøm og signalanlæg forventes at være på plads omkring årsskiftet.

Herefter følger en periode med testkørsel på skinnenettet, inden letbanen officielt åbner efter planen i maj 2017.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.