Rådmænd kaster med mudder efter hinanden på Facebook

Kontrollen af muslimske foreninger har udløst et skænderi mellem de aarhusianske rådmænd Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R).

Artiklens øverste billede
De aarhusianske rådmænd Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R) er uenige om forløbet omkring tilskud til muslimske foreninger. Foto: Gregers Tycho.

Aarhus Kommunes kurs over for muslimske foreninger, der får offentligt tilskud til deres aktiviteter, har endnu engang udløst et skænderi mellem børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V) og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

På Facebook har Bünyamin Simsek delt JP Aarhus-artiklen ”Rådmand skærper kursen over for foreninger”, der beskriver, at Rabih Azad-Ahmad vil undlade at give tre konkrete muslimske foreninger støtte i år, at en af dem skal tilbagebetale 108.314 kr. fra i fjor, og at der skal strammes op på kontrollen af tilskud til foreninger.
Men Bünyamin Simsek er ikke imponeret over rådmandskollegaens udspil, fremgår det af hans opslag i forbindelse med artiklen.

»Massivt pres fra V-C-LA-DF har virket til dels. Den ene dag er der intet at komme efter, den anden dag skærpes kursen. En ting er sikkert, det sker ikke med egen vilje, men fordi det er udstillet og helt åbenlyst sker misbrug af offentlige midler.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus fik TV 2's dokumentar "Foreningerne bag moskéerne" kommunens afdeling for kultur og borgerservice til at se nærmere på foreningerne Det Sociale Værested, Arabisk Kulturforening og Al-Nour. Det skyldtes bl.a., at koranundervisning for børn, ægteskabelig rådgivning med udgangspunkt i islam og islamisk opdragelse er blandt foreningernes aktiviteter.

Ifølge folkeoplysningsloven må aktivitetsstøtte og lokaletilskud ikke gå til aktiviteter med religiøst indhold, men foreninger må godt have aktiviteter, som ikke er omfattet af loven, ved siden af aktiviteter med tilskud.

Op til tv-udsendelsen i marts krævede flere borgerlige partier de muslimske foreningers aktiviteter gransket. Ifølge et notat, som JP Aarhus dengang fik indsigt i, fremgik det, at Rabih Azad-Ahmad har drøftet de ovenstående oplysninger med bestyrelsen i de tre foreninger, og han udtalte i avisen, at TV 2-programmet ikke gav ham anledning til at antage, at der skulle være problemer i forhold til aktivitetsstøtte og lokaletilskud.

Rabih Azad-Ahmad skyder nu tilbage på Bünyamin Simsek, som, han mener, forvrænger virkeligheden.

»Du taler mod bedre vidende. Du ved udmærket, at jeg iværksatte undersøgelsen på eget initiativ, før du nåede at ytre dig om sagen. Du blev orienteret på et Magistratsmøde om mit initiativ om at undersøge foreningerne. D. 14. april kom jeg med et forslag om at stramme kontrollen, men det var Venstre ikke parat til, og dine partifæller ville ikke støtte mit forslag før BDO's undersøgelse var færdig, hvilket er sket nu. Det fremgår af referatet fra Folkeoplysningsmødet,« skriver han i kommentarfeltet til kollegaens Facebookopslag, hvor Simsek replicerer:

»Rabih, du skal vælge hvilket ben, du vil stå på. Google dine egne udtalelser. Jeg er ikke enig med dig, nu viser det sig, der var noget at komme efter, ligesom jeg sagde, og lige som de øvrige borgerlige partier sagde.«

Ikke alle bryder sig om rådmændenes disputs.

»Hvor er det pinligt, at rådmænd skændes på FB. Sharpen up og lav løsninger i stedet,« lyder anbefalingen fra Søren Madsen i kommentarfeltet.

Som beskrevet i går i JP Aarhus er der lavet en omfattende analyse af området for foreninger, der får tilskud af Aarhus Kommune via folkeoplysningsloven. Den omfattende analyse, som nu har fået rådmanden til at reagere, består af tre elementer: revisionsfirmaet BDOs undersøgelse af de tre foreninger, 35 uanmeldte kontroller foretaget af kommunen og en analyse af praksis i landets seks største kommuner.

»Samlet tegner det et billede af et område, der i årtier har været meget vanskeligt at kontrollere grundigt. Det foreslår jeg nu, at vi med en helt række af initiativer strammer op på. Det skal sikre vished for, at pengene bruges rigtigt,« sagde Rabih Azad-Ahmad i går.

Han vil have strammet op i alle led - lige fra en forening ansøger om godkendelse til de efterfølgende kontroller. Rådmanden foreslår ni konkrete opstramninger, som han vil tage op på et møde i folkeoplysningsudvalget på torsdag.

I kommunens notat omkring tv-dokumentaren fremgår det, at TV 2’s skjulte optagelser viser, at der i Det Sociale Værested fandt Koran-undervisning for børn sted i de lokaler, der gives lokaletilskud til. I fht. Arabisk Kulturforening fremgår det af optagelserne, at en kvinde får ægteskabelig rådgivning med udgangspunkt i islam hos en imam i lokaler, der modtages lokaletilskud til. Lige som Al-Nour-optagelserne viser, at forældre får præsenteret, at foreningen bl.a. tilbyder Koran-undervisning og islamisk opdragelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.