Aarhus Teater skal have ny direktør

Direktør Henning Kærsgaard, der kom til teatret i 2009, stopper i februar 2017, så nu skal teatret finde en ny meddirektør til den kunstneriske direktør, Trine Holm Thomsen.

Artiklens øverste billede
Henning Kærsgaard blev direktør på Aarhus Teater i 2009.

Henning Kærsgaard stopper som direktør for Aarhus Teater.

Efter 50 år på arbejdsmarkedet mener ikke bare den snart 67-årige direktør, men også hans kone og børn, at det er tid til at drosle ned. Han har lovet at høre efter, hvad de siger, så med tungt hjerte har han truffet beslutningen om ikke at forlænge sin kontrakt, når den udløber i februar 2017, bedst som kulturhovedstadsåret begynder. Jobbet slås op i juli, og så skal bestyrelsen sammen med teatrets kunstneriske direktør, Trine Holm Thomsen, finde den nye chef.

Et nødlidende teater

Henning Kærsgaard har nu tænkt sig at bevare kontakten til kulturlivet i Aarhus. Han lægger ikke skjul på, at han er interesseret i bestyrelsesposter i bl.a. kulturinstitutioner.

Det var et noget andet teater, byen havde, da han trådte til i 2009 efter 40 år i banksektoren. Aarhus Teater var kørt i bund efter flere år med svigtende indtægter og en slingrende kunstnerisk kurs.

Mens Henning Kærsgaard begyndte at grave sig ned i stabler af økonomiske akter, tog den lige så nyudnævnte meddirektør, Stefan Larsson, sig af de kunstneriske udfordringer.

Det har ikke været noget 8-16-job at vende udviklingen fra en egenkapital på minus 10 mio. kr. til i seneste regnskabsår et plus 10 mio. kr. Henning Kærsgaard har haft mange, lange dage på sit kontor på teatrets første sal.

»I dag er Aarhus Teater en toptunet virksomhed. Vi har netop været igennem en fyringsrunde, fordi vi som alle andre offentlige støttede kulturinstitutioner skal spare 2 pct. om året. Det er aldrig rart, men jeg fornemmer, at medarbejderne forstår, hvor vigtigt det er at være foran på økonomien,« siger han.

Han er morgenmand og møder gerne meget tidligt, men det forhindrer ham ikke i også at se forestillinger om aftenen. Som direktør må han følge med i, hvad der foregår på scenerne, mener han – og han nyder det.

»Det har været en fantastisk oplevelse at komme fra en bank og ind i sådan en kulturinstitution,« siger han,

Flere rejser og mere golf

Han er ikke i tvivl om, at han stadig vil komme i teatret, men apropos løftet til især sin kone, Jette Kærsgaard, skal han også meget andet.

»Vi vil på nogle store rejser, og så hævder jeg jo, at jeg spiller golf, men jeg har kun haft tid til det 8-10 gange om året. Det skal blive til mere. Og så glæder jeg mig da til, at jeg ikke skal op kl. 5.45.«

Børnebørnene skal tilgodeses med mere tid, det samme gælder sommerhuset i Nordjylland, hvor han er vokset op og stadig hører hjemme, selv om han har boet i Aarhus i mange år. Desuden vil han gerne være mentor for iværksættere.

»Jeg har over 40 års ledelseserfaring, og den vil jeg da gerne lade andre komme til gode,« siger han, der desuden er med i bestyrelserne for Aarhus Katedralskole, Business Club Aarhus og Scenit.

Aarhus Teater er ikke ene om at skulle have ny chef, Også Moesgaard Museum og Den Jyske Opera har ledige chefposter slået op.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.