Northside har blikket fremadrettet

Artiklens øverste billede
80’er popgruppen Duran Duran var blandt navnene på dette års udgave af Northside. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Tusindvis af festivalgæster lagde vejen forbi Ådalen ved Aarhus, da Northside i weekenden inviterede til tre dages festival.

Ifølge talsmanden for Northside, John Fogde, valgte omkring 25.000 personer at erhverve sig en billet til den syvende udgave af musikfestivalen.

»Vi har endnu ikke opgjort deltagertallet endeligt, men skyder på, at ca. 30.000 mennesker deltog,« siger han og tilføjer, at 5.000 af de deltagende var frivillige.

Sidste år lå det samlede deltagertal til sammenligning på 35.000. Foruden lavere deltagertal lykkedes det desuden ikke for festivalen at kunne melde udsolgt, som det har været tilfældet de tre foregående år.

»Vi går ind i det her med en ambition om at få udsolgt, men det er ikke en forventning,« siger John Fogde.

Om årsagerne til det svigtende billetsalg peger John Fogde på en række muligheder:

»Enten har musikprogrammet ikke været bredt nok eller også har de mange arrangementer, der foregår i byen samtidig, f.eks. halvmaraton, afholdt folk fra at deltage i festivalen,« siger han og tilføjer:

»For en gang skyld kan vi ikke give vejret skylden.«

Kontantløs festival

En af arrangørens store fokusområder ved dette års Northside har været at gøre musikfestivalen til Danmarks første kontantløse festival.

»Vi prøvede i 2014, hvor det ikke virkede optimalt. Siden har vi købt vores eget terminalsystem og i år kan betegnes som en succes, da det har fungeret upåklageligt,« siger John Fogde og tilføjer, at følgevirkningerne har været kortere køer og hurtigere transaktioner.

Ifølge John Fogde har det kontantløse system desuden medført øget tryghed ved personalet, som ikke længere skal håndtere kontanter.

Beck satte punktum

I alt 41 navne var på musikprogrammet, der bl.a. havde rockikonet Iggy Pop, popgruppen Duran Duran og den folkekære Lukas Graham på plakaten.

Det var den amerikanske solist Beck, som fik æren af at optræde som den sidste på dette års Northside og dermed runde musikfestivalen officielt af.

»Beck stod for Northsides bedste koncert.«

Sådan lød det fra Jyllands-Postens musikredaktør, Peter Schollert, som kvitterede med fem af seks stjerner for Becks optræden, som han kaldte »Northsides stærkeste, mest fuldkomne oplevelse«.

»Vi ærgrer os over, at det ikke lykkedes os at melde udsolgt, men glæder os over den måde, festivalen blev afviklet på.«

Blikket rettet fremad

Sådan opsummerer talsmanden for Northside, John Fogde, dette års musikfestival set fra arrangørens side.

Forude venter en intern evaluering, hvor der ifølge John Fogde bl.a. skal ses nærmere på, om man kan forbedre festivalen og »gøre det hele endnu mere smidigt«.

I weekenden den 17. til 19. juni 2017 vil den ottende udgave af Northside finde sted.

Selvom Aarhus er europæisk kulturhovedstad det år, kommer det ikke umiddelbart til at smitte af på musikfestivalen, lyder det fra John Fogde.

»Vi er ikke en programsat del af kulturhovedstadsprojektet. Vi kommer til at lave lige præcis den festival, vi har lyst til at lave,« siger han, men tilføjer:

»Som organisation er vi dog nysgerrige for at se, hvilken opmærksomhed for Aarhus dét medfører. Det ville være positivt, hvis det ender med, at vi kommer til at se et stort antal turister tage del i Northside.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.