Ny bydel skal gentænkes

Et medborgerhus ved Søndervangskolen er taget af bordet, og flere elementer i helhedsplanen for Viby Syd skal nytænkes.

Artiklens øverste billede
Magistraten i Aarhus Kommune sagde mandag ja til at gå videre og nytænke dele af helhedsplanen. Det betyder bl.a., at der skal udvikles et helt nyt projekt for et medborgerhus, som i de oprindelige planer fra 2011 skulle placeres ved Søndervangskolen.

Omdannelsen af Viby Syd ser nu ud til at kunne komme videre efter en længere pause. Magistraten i Aarhus Kommune sagde mandag ja til at gå videre og nytænke dele af helhedsplanen. Det betyder bl.a., at der skal udvikles et helt nyt projekt for et medborgerhus, som i de oprindelige planer fra 2011 skulle placeres ved Søndervangskolen.

»Man har ikke kunnet få enderne til at nå sammen økonomisk. Derfor arbejdes der nu med et nyt projekt ved torvet, som giver nogle muligheder for at skabe nogle mere intime byrum og en anden synergi og sammenhæng på tværs af torvet end det oprindelige projekt,« fortæller chefkonsulent Mikkel Schiørring, Borgmesterens Afdeling.

Magistraten har endvidere godkendt fordelingen af de godt 100 kommunale arbejdspladser, der flyttes til Viby Syd. Det bliver ca. 70 medarbejdere fra afdelingen Sociale forhold og Beskæftigelse og ca. 35 medarbejdere fra Borgmesterens Afdeling.

Indstilling senere i år

»Der har været en proces, hvor man har kigget på, hvilke arbejdspladser det ville give mening at flytte. Inden udgangen af 2016 kommer vi tilbage med en indstilling med, hvilke medarbejdere det vil dreje sig om og økonomien i det, og om det eventuelt er muligt at tænke andre arbejdspladser ind i et samlet byggeri,« oplyser chefkonsulenten.

Mikkel Schiørring mener, at projektet nu er rykket et stort skridt videre. Han forventer, at en indstilling vil kunne præsenteres for byrådet og boligforeningen Århus Omegns bestyrelse i 1. halvdel af 2017. Aarhus Kommune har 13,5 mio. kr. til projektet. Derudover bidrager Århus Omegn, Boligministeriet og muligvis Realdania til projektet.

»Vi har fået nogle vigtige brikker på plads, som giver os muligheden for at få planerne gennemført. Men vi har også tænkt nogle nye idéer, hvor vi mener, at vi tilfører endnu mere kvalitet, end der oprindelig lå i støbeskeen,« siger han.

Omfattende renovering

Boligforeningen Århus Omegn er dybt involveret i helhedsplanen – bl.a. med en 870 mio. kr. dyr renovering af 840 boliger i afdelingen Rosenhøj.

Arbejdet gik i gang i 2013, og ifølge informationschef Tina Axelsen er boligforeningen nu så vidt, at den er ved at genhuse beboerne i den sidste blok, så renoveringen vil være afsluttet om et års tid.

Boligforeningen kunne ifølge Tina Axelsen godt have ønsket samme fremdrift fra den kommunale side.

»Vi synes, at det har taget lang tid, men når vi ikke er kommet længere, giver det god mening at stoppe op og kigge på, hvordan vi anskuer området i forhold til infrastruktur, og hvor de forskellige elementer skal ligge. Vi har en interesse i, at det er nogle arbejdspladser, som giver mening i forhold til det lokalområde, de kommer ud i,« siger hun.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.