Selvmål, rødt kort, comeback, frustration og fælles afmagt

Artiklens øverste billede
Begge hold kæmpede for oprykning, men Nykøbings sejr gjorde anstrengelserne forgæves, hvilket udløste disse reaktioner hos Brabrands Lukas Enevoldsen (tv.) og en Brønshøjspiller. Fotos: Christian Klindt Sølbeck

Det var ikke kun tilskuere, som entrerede det cykelbanedesignede Stade Vélodrome eller Parc des Princes i EM-værtslandet Frankrig, der fik fodbolddrama live lørdag.

Det fik de, som indfandt sig på Brabrand Idrætsanlæg og Thisted Stadion, i sandhed også. Sidste spillerunde af 2. division, der afgjorde, hvem der sikrede sig tredjepladsen og dermed en sæson i kongerigets næstfineste liga, havde det hele: selvmål, rødt kort, comeback, frisparksperle, frustration og forløsning.

Fire hold havde reelt chancen for avancement til 1. division.

Selvsamme kvartet mødtes tillige indbyrdes og samtidig, da Brabrand lagde græs til opgøret mod Brønshøj, mens Thisted var spillestedet for kampen mod Nykøbing. Da slutfløjtene lød, overdyngede champagnesprøjtene de sidstnævnte falstringer.

»Jeg er meget, meget skuffet. Men jeg er stolt af, at vi stod i en situation, hvor vi havde en chance for at rykke op til allersidst. Derfor skal vi have en fest i aften. De første to øl smager nok ikke så godt, som de kunne have smagt, men det skal de næste nok komme til,« sagde Brabrand-spilleren Lukas Enevoldsen.

Manglende tænding

Skulle Brabrand hjemtage tredjepladsen, var holdet tvunget til at slå Brønshøj og afhængig af, at Thisted tog point mod Nykøbing. For Brabrand kom limfjordsholdets selvmål efter to minutters spil og scoringen af AGF-kendingen Lars Pleidrup, der nu spiller på sydhavsøen, efter et kvarter derfor ikke belejligt.

Billedet af Brabrand- og Brønshøj-spillere, der i fællesskab dejsede om i afmagt og gemte deres ansigter i hænderne, da kampen blev fløjtet af, var symptomatisk for de skæbner, tre hold var underlagt denne lørdag.

Men kampen i det vestlige Aarhus manglede alligevel intensitet. Den forsøgte de medrejsende Brønshøj-fans at sparke ind i opgøret med et boogie-woogie-cover, hvori omkvædet lød »Åh, Brønshøj, Brønshøj, Brønshøj«, vild gestikuleren og uforstående Jesus-positurer, når gæsterne begik noget ureglementeret.

»Tændingen var ikke høj nok hos nogen af holdene, i forhold til hvad der var på spil. Der manglede lige 5 pct. De skal være der på sådan en dag. Men jeg bad faktisk drengene om at spille lidt klogere og ikke smide bolden væk. Det handlede om power i de rigtige situationer,« sagde Brabrand-cheftræner Tom Søjberg.

Hektik og desperation

Power, det var der i det frispark, Brønshøjs Jabar Sharza kanonerede i kassen fra 30 meter til en føring på 2-1 fem minutter inde i anden halvleg. 23 minutter efter kunne Thisted mønstre et comeback med en udligning til 2-2 mod Nykøbing. Så var 1. division 17 minutter fra at komme til Brønshøj efter sommer.

Der gik imidlertid kun fem af slagsen, før Brønshøjs Jeffrey Ofori fik marchordre efter sit andet gule kort. Udvisningen pumpede et skud optimisme ind i de marineblåklædte aarhusianere, som altså nu kunne tjekke det foreløbige resultat i den anden kamp af, men fortsat selv manglede to kasser og en sejr.

Alt imens desperationen gjorde sit indtog hos Brabrand-spillerne, og hektikken udspillede sig foran Brønshøjs mål i de døende minutter, stod gæsternes fans forstenede på sidelinjen og stirrede på deres smartphones, da opdateringen fra livescore-appen om, at Nykøbing kom på 3-2 i det 89. minut, tikkede ind.

Frustrerende udligning

Som om det ikke var frustrerende nok, udlignede Brabrands Mike Kaljo to minutter inde i tillægstiden til 2-2 på en blanding af det, der i håndboldjargon hedder en rundgang og i fodboldjargon en playstationscoring, da han driblede fra højre kant til venstre side af feltet og sparkede bolden fladt tilbage i målet.

Uafgjort kunne ingen af holdene i Aarhus bruge, ligesom et pointtab til Nykøbing var påkrævet. Billedet af Brabrand- og Brønshøj-spillere, der i fællesskab dejsede om i afmagt og gemte deres ansigter i hænderne, da kampen blev fløjtet af, var symptomatisk for de skæbner, tre hold var underlagt denne lørdag.

Bittersød placering

Dermed endte Brabrand på en femteplads i 2. divisions oprykningsspil – en bittersød placering med tanke på, at holdet et år tilbage var 12 sekunder fra at skulle spille to playoffkampe om nedrykning til Danmarksserien. Spørgsmålet er så, hvordan det fremtidige projekt lyder for Tom Søjberg og hans disciple?

»Det er forholdsvis ligetil. Jeg vil rigtig gerne have, at det er de samme spillere, vi arbejder videre med. Alle har tilkendegivet over for mig, at de rigtig gerne vil blive her. Projektet går på, at vi skal blive dygtigere, når vi har bolden. Ellers kan vi ikke byde ind på samme måde til næste år,« sagde Tom Søjberg.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.