Løb sætter Aarhus på standby

En stor del af midtbyen spærres for trafik fra kl. 9-14.

Artiklens øverste billede
Det er femte gang, at Aarhus City Halvmarathon afholdes, og hvert år er deltagerantallet steget. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh

Bilos og busstøj i midtbyen erstattes af sved og opmuntrende tilråb, når 15.000 løbere indtager den 21 km lange rute rundt i byen til Bestseller Aarhus City Marathon søndag.

Ruten, der snor sig igennem midtbyen, har store konsekvenser for trafikken.

Frederiks Allé fra Thomas Jensens Allé er spærret fra fredag til mandag d. 20. juni kl. 7. Rådhuspladsen: Vester Allé fra Thorvaldsensgade til Park Allé vil være spærret søndag fra kl. 6-14.

Løbet skydes i gang kl. 10 på Frederiks Allé – her løber løberne også over målstregen. De resterende veje, der er berørte af ruten, vil være lukket på forskellige tidspunkter og åbne igen, efterhånden som løberne passerer dem på ruten. Bortset fra Frederiks Allé skulle samtlige veje være fremkommelige igen senest kl. 14.

JP-Kort: AH/TBJ

Aarhus Motion meddeler, at der må forventes kødannelser i midtbyen, hvorfor de anbefaler at lade bilen helt stå, hvis det kan lade sig gøre. Et oversigtskort over de trafikale ændringer kan findes på Aarhus Motions hjemmeside. Ligeledes har man igen i år valgt at lave en sms-service, der dagen igennem holder trafikanter opdateret på trafiksituationen. Den kan man tilmelde sig ved at sende en sms til 1245 med teksten BACH. Det er gratis.

Den offentlige trafik påvirkes også af løbet. Midttrafik oplyser, at der vil forekomme forsinkelser, der vil være aflyste afgange og ruteændringer på løbsdagen. Alle bybusser undtagen 5A og 6A holder pause fra ca. kl. 9.30 til 12.00. Samtidig vil der mellem kl. 8.00 og 14.00 være ruteændringer for regionale busser til og fra Aarhus og for alle bybusser på nær 6A. Alle ændringer kan findes på midttrafik.dk.

Endnu et rekordår

Det er femte gang, at Aarhus City Halvmarathon afholdes, og hvert år er deltagerantallet steget. I 2012 var der 8.700, og sidste år var der tilmeldt 14.000 deltagere. I år er 15.000 løbere tilmeldt. Thomas Glud, Eventchef hos Aarhus Motion, glæder sig over den store opbakning.

Aarhus Motion meddeler, at der må forventes kø dannelser i midtbyen, hvorfor de anbefaler at lade bilen helt stå. Arkivfoto: Gregers Tycho

»Det viser, at vi gør noget rigtigt. Folk synes, at det er fedt at løbe et halvmaraton inde midt i Aarhus by, hvor der er masser af liv i form musik, heppere og et feststemt publikum. Derudover henvender løbet sig til alle – både nybegynderen, motionisten og eliten er med,« siger han.

For tilskuerne er der over 60 hotspots langs ruten med underholdning. Ca. 1.200 frivillige hjælper til. De samler mere end 950.000 kr. ind til deres forening.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.