Rådmand vil bruge 20 mio. kr. på computere

Børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V) vil forbedre den it-understøttede undervisning.

Artiklens øverste billede
»Kommunes beslutning om ”bring your own device” står ved magt, men der er behov for en opgradering. 5.700 computere er – samtidig med, at computere fra forvaltningens administrative niveau også tildeles skolerne – et markant løft i forhold til de elever, som ikke selv har mulighed for at have en computer med. Når elevernes egne computere indregnes, er der computere til ca. 70 pct. af eleverne,« fortæller Bünyamin Simsek. Foto: Peter Klint

Børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V) er parat til at bruge 20 mio. kr. på nye computere til skolebørnene i Aarhus Kommune. I en indstilling til byrådet lægger han op til at købe 5.700 computere, så hver anden skoleelev vil kunne tilbydes en computer.

Kommunes beslutning om ”bring your own device” står ved magt, men der er behov for en opgradering.

Bünyamin Simsek (V), børne- og ungerådmand

»Implementeringen af folkeskolereformen lægger meget mere op til pædagogisk undervisning via it-understøttelse. Og vi er i gang med at lave udbud på læringsplatforme, som også kræver undersøttelse af it-redskaber,« fortæller rådmanden med henvisning til, at læringsportalen, som skal indføres på alle skoler, vil medføre, at computere i endnu højere grad bliver en integreret del af undervisningen.

Ifølge rådmanden skal alle elever ideelt set have adgang til en computer i løbet af skoledagen. Derfor opfordres eleverne også til selv at tage computere med i skole, men det er stadig ikke nok til at dække behovet.

»Kommunes beslutning om ”bring your own device” står ved magt, men der er behov for en opgradering. 5.700 computere er – samtidig med, at computere fra forvaltningens administrative niveau også tildeles skolerne – et markant løft i forhold til de elever, som ikke selv har mulighed for at have en computer med. Når elevernes egne computere indregnes, er der computere til ca. 70 pct. af eleverne,« fortæller Bünyamin Simsek.

Finansieringen kommer fra et overskud i forvaltningens regnskab. Det er ubrugte penge, som har været afsat til trådløst netværk og it.

»Det er fuldt finansieret,« understreger rådmanden, der dog samtidig som Venstres gruppeformand i byrådet fremsætter en anden indstilling til støtte for computeropnormeringen.

Heri foreslår han og Venstre, at der i forbindelse med budgetforhandlingerne afsættes 4,5 mio. kr. om året til udskiftning, vedligeholdelse og opgraderingen af gamle computere.

»Det er blevet besluttet, at magistratsafdelingen ikke kan fremsætte forslag til budget, som ikke er finansieret. Derfor har jeg lavet to indstillinger,« lyder forklaringen.

Børne- og ungeudvalget er blevet orienteret om forslaget. Formand Maria Sloth (EL) er enig i, at der er behov for flere computere i skolerne.

»Om vi skal bruge 20 mio. kr. har jeg ikke lige taget stilling til, men børne- og ungebyrådet har jo efterspurgt muligheden for at købe billige computere for et par måneder siden. Det sagde vi nej til, men så er det jo så meget vigtigtere, at man kan låne en computer på skolen,« siger Maria Sloth.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.