Ny Bindesbøll-plan imødekommer protester

Flere bebyggelser i området skæres i etagemeter

Artiklens øverste billede
I det nye forslag lægges der op til, at flere af bygningerne i projektet ændres fra tre til to etager. Det sker bl.a. i den nordlige del af området, mod Solbakken. Her er der skåret en etage på nogle af bygningerne – fra tre til to etager. Også tre af de planlagte punkthuse i den sydlige del beskæres fra tre til to etager. Byline: Arkitema Architects

Protesterne mod omdannelsen af Psykiatrisk Hospital i Risskov til boligområde har været store.

Mange mener, at det planlagte byggeri kommer for tæt på de eksisterende boliger og mange steder er for højt.

På et møde i Teknisk Udvalg mandag har man valgt at ændre i forslaget til lokalplanen for området. Ændringerne ser ud til at komme nogle af indsigelserne i møde.

Det har ikke indflydelse på antallet af arealmeter og lejligheder. Jeg kan ikke afvise, at det kan få en lille betydning for den samlede pris. Men vi er nede i småtingsafdelingen.

Peter Christophersen, , direktør for KPC Herning

»På baggrund af de mange input fra naboerne i området allerede i forhørings-fasen er der, som Teknisk Udvalg ser det, behov for ændringer af lokalplanforslaget på enkelte steder inden udsendelse i offentlig høring. Teknisk Udvalg ønsker således, at der reduceres i etageantallet på de nye bebyggelser, der ligger tættest på naboerne i området ved Tjørnevej samt i området ved Lerbækvej. Idet Teknisk Udvalg finder det samlede antal nye boliger i lokalplanforslaget for ønskeligt, tillægges de fjernede etagemeter bygninger, der ligger længere væk fra eksisterende naboer,« skriver Teknisk Udvalg i referatet.

I det nye forslag lægges der op til, at flere af bygningerne i projektet ændres fra tre til to etager. Det sker bl.a. i den nordlige del af området, mod Solbakken. Her er der skåret en etage på nogle af bygningerne – fra tre til to etager. Også tre af de planlagte punkthuse i den sydlige del beskæres fra tre til to etager.

Aftalen uændret

Mens der skæres i nogle områder, øges etageantallet andre steder i området for at bevare størrelsen og antallet af lejligheder i projektet.

»Vi flytter nogle byggemuligheder ind i området, hvor det ikke går ud over naboerne. Mod Harald Selmers Vej øger vi fire steder etageantallet fra tre til fire,« siger rådmanden for teknik og miljø, Kristian Würtz, til Århus Stiftstidende.

Salgsaftalen på Bindesbøll-projektet er indgået mellem Region Midtjylland og Team KPC (KPC Herning, PKA og Lærernes Pension), mens lokalplanlægningen foretages hos Aarhus Kommune.

Det nye forslag til lokalplan kommer ikke til at påvirke den aftale, der ligger med regionen, vurderer direktør for KPC Herning Peter Christophersen.

»Det har ikke indflydelse på antallet af arealmeter og lejligheder. Jeg kan ikke afvise, at det kan få en lille betydning for den samlede pris. Men vi er nede i småtingsafdelingen,« understreger Peter Christophersen.

Han mener, at det oprindelige forslag til lokalplanen var »et fornuftigt forslag«.

»Det har politikerne valgt at justere på. Det tager vi til efterretning,« siger Peter Christophersen.

S, SF, EL og K står bag ændringerne i forslaget til lokalplan. Kun Venstre kunne ikke bakke op om forslaget.

»Venstre ønsker markante ændringer i lokalplanen. Reduktionerne af byggehøjden er et skridt i den rigtige retning, men Venstre ønsker yderligere tilpasning af byggeriet, herunder ønsker vi overgangen til den eksisterende bebyggelse rykket tilbage, hvor det giver mening,« skriver Venstre i en udtalelse medsendt lokalplanen til høring.

Forslaget er på byrådets dagsorden onsdag den 22. juni, hvorefter det sendes i offentlig høring hen over sommeren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.