Sagen om en ny lufthavn splitter Socialdemokraterne

S-partiforening i Lystrup har indsendt et høringssvar, der går imod en ny lufthavn. Debatten driver beboerne til vanvid, mener S-formand for nordkreds, der også er imod.

Sagen om en eventuel ny lufthavn ved Thomasminde splitter socialdemokraterne i Aarhus.

Mens borgmester Jacob Bundsgaard og et flertal af S-byrådsgruppen støtter en ny lufthavn, er der modstand hos S-partiforeningen i Lystrup, Trige og omegn, der har indsendt et høringssvar i sagen.

»Vi håber, at sagen snart er lukket for altid. Lad dette være det sidste fejlslagne forsøg på en af flytning af Aarhus Lufthavn ved Tirstrup,« skriver partiforeningen i sit høringssvar, og formand Anja Christensen uddyber:

»Den nyeste analyse viser igen, at det ikke er rentabelt at bygge en ny lufthavn, så derfor må debatten stoppe nu,« siger hun, der er bevidst om uenigheden i partiet.

»Jeg ved godt, at borgmesteren er tilhænger, men sådan er det i lokalpolitik. Vi er ikke altid enige,« siger Anja Christensen.

Hun vurderer, at der blandt alle S-medlemmer i Aarhus er stort set lige mange tilhængere og modstandere af en ny lufthavn.

Partiforeningen i Lystrup er en del af partiets nordkreds, og her mener formand Jette Buus Gravesen heller ikke, at der skal bygges en ny lufthavn i Thomasminde.

»Som vores folketingskandidat Christen Sørensen så glimrende har sagt, er der behov for en samlet infrastrukturløsning for Østjylland, hvor vi samtænker både lufthavn, Kattegatbro, hurtige togforbindelser og E45. Der er brug for en gennemtænkt løsning og ikke en hovsa-flytning af lufthavnen,« siger hun og tilføjer:

»Ellers bliver vi ved med at få den lufthavnsdebat, som driver Thomasmindes beboere til vanvid hvert femte år, og det kan man ikke byde en befolkning. Jeg håber virkelig, at borgmesteren og resten af byrådsgruppen lytter til vores synspunkter,« siger hun.

I Socialdemokratiets 13-personers byrådsgruppe er det kendt, at Ango Winther og Lisbeth Lauersen er modstandere af en ny lufthavn. Om flere af byrådsmedlemmerne også er på vej over i nej-lejren efter den seneste analyse vides ikke, men sagen skal diskuteres på et gruppemøde i næste uge.

I partiet Venstre er der også uenighed om en ny lufthavn. 

Partiets byrådsgruppe er tilhænger af en ny lufthavn, men byrådsmedlem Gert Bjerregaard er modstander, og senest har Venstres folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen tordnet mod en ny lufthavn. 

I sidste ende står Venstre med en vigtig stemme, da en ny lufthavn kræver en godkendelse fra transportminister Hans Chr. Schmidt. Han mødes med borgmester Jacob Bundsgaard den 28. juni.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.