Skejby-virksomhed installerer lysteknologi på sygehus i Sverige

Da første patient blev opereret og efterfølgende behandlet på det nye operationshus i Karlstad, Sverige, skete det i sundhedsfremmende lys fra Aarhus.

Artiklens øverste billede
Operationsstuerne på det nye operationscenter på Karlstad Centralsygehus har fået installeret rødt og grønt lys, der skulle være særligt godt at operere i. Lysteknologien er leveret af den aarhusianske virksomhed Chromaviso. Foto: Chromaviso

På centralsygehuset i Karlstad, Sverige åbnede man i april et nyt operationscentrum med sundhedsfremmende lys fra Danmark. Den danske virksomhed Chromaviso, som har til huse i Skejby, har specialiseret sig i sundhedsfremmende belysning til sundhedssektoren, og det er denne virksomhed, der har leveret og installeret lysteknologien på det svenske sygehus.

Det skriver Chromaviso i en pressemeddelelse.

Som det første hospital i Skandinavien har det spritnye hospital valgt at prioritere et sammenhængende lyskoncept fra Skejby – fra operation til intensiv.

»Med den rette belysning skaber vi et bedre arbejdsmiljø for personalet og gode omgivelser for patienterne,« fortæller pleje- og sundhedschef, Tobias Kjellberg fra Karlstad Centralsygehus.

På samtlige 25 Operationsstuer har sygehuset installeret farvede grønne og røde lys som skulle forbedre arbejdsmiljø, kvalitet og sikkerhed i operationerne. Når patienten er færdigopereret og kommer på opvågning/ intensiv, så mødes man af Skejby virksomhedens 'Ergonomisk Døgnrytmelys', som er et automatisk styret lys, som forandrer sig i løbet af døgnet – som det naturlige lys uden for. Det har en gavnlig effekt på søvn, trivsel, energi osv. hos personale og patienter.

Lyset på opvågningsstuen er indrettet sådan, at det skifter som lyset uden for. Foto: Chromaviso

I Chromaviso håber man, at projektet i Karlstad kan åbne op for markedet i Sverige.

»Projektet i Karlstad er af afgørende betydning for os, fordi det er et fyrtårnsprojekt af meget høj standard. Vi forventer, at det vil være en katalysator for yderligere vækst i Sverige. Vi har de sidste 10 år arbejdet strategisk på at opbygge viden og kompetencer til at levere de store projekter – og følge dem til dørs – så brugertilfredsheden er i top fra dag ét. Det er lykkedes i Karlstad – og det er vi naturligvis meget stolte af,« fortæller adm. direktør og medstifter af Chromaviso, Anders Kryger.

I Danmark står virksomheden bag flere større hospitalsprojekter. Bl.a. har Chromaviso installeret døgnrytmelys på 10.000 kvm. på det nye Aabenraa Psykiatri, og på mere end 100 operationsstuer på Aarhus Universitetshospital. 

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.