Aarhus og Silkeborg laver overbygning

Ishockey: Fra næste sæson smelter IK Aarhus og Silkeborg Ishockey sammen. Det nye førstehold skal spille i Silkeborg.

Artiklens øverste billede
»Vi laver en overbygning, fordi vi vil fremme ishockey i både Aarhus og Silkeborg,« siger Søren Thrane, næstformand i IK Aarhus og manager for klubbens divisionshold. Foto: Gregers Tycho

Gennem mange år har det været forsøgt at stable et ishockey-projekt på benene i Aarhus.

Projekter med målsætning om at sætte Aarhus på det danske ishockey-landkort og have et etableret hold i den bedste danske række.

Senest meldte Ishockey Klubben Aarhus (IK Aarhus) i begyndelsen af 2014 ud, at et nyt togt mod toppen af dansk ishockey ville tage form. Klubben ville senest i 2017 og 2020 henholdsvis rykke op i ishockey-ligaen og være dansk mester, lød den udmeldte målsætning i 2014.

Men nu, to år senere, er virkeligheden en helt anden.

IK Aarhus’ bedste hold er placeret i bunden af 1. division, og klubben har måttet erkende, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at skabe en førende ishockey-klub alene i Aarhus.

Spillerudveksling

Derfor er der for nylig lavet en tilkendegivelse mellem IK Aarhus og Silkeborg Ishockey om at skabe en overbygning mellem de to klubber. I knap et halvt år har de to klubber samarbejdet omkring spillerudveksling på den måde, at de bedste spillere fra Silkeborg har været lånt ud til Aarhus, mens U20-spillere fra Aarhus er sendt den anden vej.

Fra næste sæson bliver samarbejdet dog udvidet, så de to klubber bliver smeltet sammen til én. Der skal være fælles hold i senior- og ungdomsrækkerne, og klubben skal have et nyt navn. Det navn har klubberne dog endnu ikke diskuteret.

Søren Thrane, næstformand i IK Aarhus og manager for klubbens 1. divisionshold, ser med glæde på den nye overbygning.

Det har overrasket mig, hvor svært det har været at få folk til at tro på projektet.

Søren Thrane, næstformand i IK Aarhus

»Vi laver en overbygning, fordi vi vil fremme ishockey i både Aarhus og Silkeborg. Overbygningen giver os større muligheder på mange forskellige områder. Talenterne kan blive plejet mere, vi kan få mere istid, og det bliver nemmere at tiltrække sponsorer. I sidste ende fører det til, at vi opnår IK Aarhus’ oprindelige målsætning om at præge toppen af dansk ishockey,« siger han.

Op gennem rækkerne kommer træningen og hjemmekampene til at foregå i både Aarhus og Silkeborgs respektive skøjtehaller.

Førsteholdet i den nye overbygning kommer dog kun til at spille hjemmekampe i Silkeborg, fortæller Søren Thrane.

»I Silkeborg er der bedre mulighed for at pleje klubbens sponsorer, og samtidig kan vi der tjene penge på salget i boderne, hvilket vi ikke kan i Aarhus Skøjtehal lige nu,« siger han.

Flere bump på vejen

For at få et hold i landets bedste ishockey-række skal en klub først og fremmest have økonomien i orden. Ishockey-ligaen er reelt set en tilmeldingsrække, og derfor gives en plads i ligaen mere ud fra bankgarantier end sportslige resultater.

IK Aarhus har de seneste år kæmpet en indædt kamp for at skaffe kapital nok til at have et budget, der kan række i ligaen.

Søren Thrane indrømmer da også, at der har været flere bump på vejen, end klubben havde regnet med, da den i 2014 meldte ud, at den skulle i ligaen senest i 2017.

»Det har overrasket mig, hvor svært det har været at få folk til at tro på projektet. Sponsorer har haft svært ved at se, hvorfor de skulle gå ind i noget, hvor målsætningen lå nogle år ude i fremtiden,« siger han og forklarer, at målet er at nå et budget på 7 mio. kr. for førsteholdet i den nye klub, hvilket vil være et budget i den pænere ende i ishockey-ligaen.

Udenlandske spillere

På det nuværende førstehold i IK Aarhus er der flere udenlandske spillere, heriblandt en flok letter, der studerer i byen.

Netop det, at Aarhus er en studieby, ser Søren Thrane som vigtigt i bestræbelserne på at få skabt en førende ishockey-klub i Aarhus.

Nu hvor klubben kommer til at samarbejde endnu mere med Silkeborg, kan det blive nemmere at tiltrække bedre udlændinge, fordi man kan tilbyde dem en bedre klub og billigere boliger i Silkeborg, fortæller manageren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.