Byens storcentre ser optimistisk på fremtiden

Detailhandel: Kundefremgang og nye tiltag, der er gennemført eller er på vej, præger de aarhusianske shoppingcentre ved indgangen til 2016.

Artiklens øverste billede
Brunn’s Galleri, som ifølge målingen er aarhusianernes foretrukne.

Generelt købte kunderne mere i 2015 end i 2014, når de tog på indkøb i fem af de aarhusianske shoppingcentre. Storcenter Nord på Katrinebjerg er et af de centre, der kan mærke fremgangen.

»Helt generelt går det godt i Storcenter Nord,« siger centerchef Hans Jørn Timm.

»Vi har to parametre, vi måler på. Det ene er kundestrømmen – har vi færre eller flere kunder? – og i 2015 vækstede vi igen i antallet af kunder. Det andet parameter er kundernes motivation til at bruge penge, som selvfølgelig kan være forskellig fra år til år. Vi kan glæde os over, at kunderne har valgt at bruge flere penge end i 2014, og at vi oplever vækst i alle kategorier af butikker,« siger Hans Jørn Timm.

I en opinionsundersøgelse, som Wilke har gennemført for JP Aarhus, er de aarhusianske forbrugere blevet spurgt om, hvilket storcenter der bedst lever op til deres indkøbsbehov. Den viser, at især beboerne i Aarhus Vest og Nord ser meget positivt på Storcenter Nord.

»Vi ligger godt i forhold til infrastrukturen i byen, vi er lette at komme til, her er gratis parkering, og af samme grund er vi nok mere børnefamiliens foretrukne indkøbssted, mens unge måske hellere vil i Bruun’s Galleri,« siger Hans Jørn Timm.

Nyt på vej i Bruun’s Galleri

Bruun’s Galleri er det shoppingcenter, som flest i undersøgelsen peger på, når de skal nævne det center, der bedst lever op til deres indkøbsbehov. Centermanager Claus Brændgaard er glad for placeringen, men understreger, at Bruun’s Galleri ikke har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

»I starten af næste år laver vi lidt ændringer og tilpasninger, og vi kan bl.a. offentliggøre nogle nye spændende koncepter og butikker, som kommer ind. Derudover ændres den nuværende belysning i centret til LED for at få endnu bedre lys. Det har samtidig en meget positiv indvirkning på energiforbruget og dermed miljøet,« oplyser Claus Brændgaard.

Normal flytter ind i vest

I City Vest må centermanager Anette Vestergaard Torp erkende, at der har været en mindre tilbagegang i kundestrømmen i 2015.

»Vi havde forventet en mindre tilbagegang i besøgstallet, da 2015 har stået på rigtig meget byggeri i huset for at gøre plads til Fitness World i kælderen, og i den anledning få flyttet rundt på flere andre butikker. Omsætningsmæssigt følger butikkerne dog generelt rigtig godt med, kunderne køber i gennemsnit mere, end de gjorde i 2014,« fortæller hun.

City Vest har måttet notere en tilbagegang i kundeantal i 2015.

Forandringerne fortsætter i 2016:

»C&A har desværre besluttet at lukke alle deres aktiviteter i Danmark og forlader dermed også City Vest med udgangen af januar. Men det har givet plads til, at den populære Normal-kæde kan åbne en 450 kvm stor butik i C&A’s tidligere lokaler, og vi får også plads til endnu en kædebutik, som åbner med 550 kvm ved siden af Normal. Desuden arbejder vi på at få plads til et nyt spændende koncept, som har behov for 300 kvm, hvilket vi forventer at have på plads i løbet af januar.«

I Wilke-undersøgelsen svarer 6,6 pct. af de 1.015 adspurgte aarhusianere, at City Vest er det storcenter, der lever bedst op til deres indkøbsbehov. Tallet kan forekomme forholdsvis lavt for et center af den størrelse, men Anette Vestergaard Torp fremhæver de svar, som kunderne giver, når de bliver spurgt.

Storcenter Nord står stærkt lokalt.

»Vi har netop gennemført egne kundeanalyser. Resultaterne af disse styrker os i vores tro på, at vi er det stærke lokale center i Brabrand, som opfylder alle behov for dagligvarer, storindkøb, gaveindkøb og indkøb til et måltid ud over det sædvanlige, hvor vores slagter og fiskebutik bliver fremhævet som noget helt særligt. City Vest er et center med højt til loftet med brede gange og fokus på den gode atmosfære. Og ikke mindst er vi netop kåret til at have Danmarks bedste p-pladser,« fastslår Anette Vestergaard Torp.

Sundt center i fremgang

Det mindste center, som indgår i Wilke-undersøgelsen, er Veri Center, som for to år siden blev overtaget af selskabet Nordic Real Estate Partners A/S.

Veri Center er renoveret og udvidet.

Siden har centeret, som var det første i Jylland, gennemgået en udvidelse og renovering.

»Vi har lysten, energien og musklerne til virkelig at få sat nogle ting i søen, og vi har gjort alt det, der skal til, for at gøre centeret interessant,« siger direktør Thomas Riise-Jakobsen, Nordic Real Estate Partners A/S.

Viby Centret.

Han fremhæver bl.a. de udvidelser og ombygninger, som flere af centerets butikker har været igennem:

»Tidligere var Kvickly verdens mest lukkede butik. Nu har vi fået åbnet op, og bageren er trukket ud i forrummet. Der er kommet et apotek til, som er en kundedriver. I dag kan vi sige, at vores center er sundt og super velfungerende. Alt er fuldt udlejet, og i løbet af det seneste år har der været en fremgang på 20-30 pct.«

Thomas Riise-Jakobsen fastslår, at Veri Center er et lokalt indkøbscenter.

»Veri Center ligger godt og har et rigtigt loyalt publikum. Vi henvender os alene til de lokale. Vi kan og vi skal ikke trække kunder ind fra Aarhus C – det ville være unaturligt,« siger han.

Det sidste center i undersøgelsen, Viby Centret, har pga. jule- og udsalgstravlhed ikke haft mulighed for at kommentere Wilke-undersøgelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.