Konkurs i lysfirma: Gæld for over 100 mio. kr.

SGM Lighting, hvor den tidligere konkursramte Peter Johansen er direktør, forventes at blive opkøbt.

Peter Johansen, der i 1990’erne blev multimillionær som ejer af lysfirmaet Martin Gruppen, har været involveret i flere konkursramte selskaber gennem årene. Nu føjes endnu et til listen.

Den aarhusianske lysvirksomhed SGM Lighting, hvor Peter Johansen er direktør, er gået konkurs, og gælden er på over 100 mio. kr., oplyser kurator Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert.

Af årsregnskabet for 2014 fremgår det, at SGM A/S var i alvorlige problemer allerede ved årsskiftet. I fjor havde virksomheden et underskud på 34 mio. kr., bl.a. foranlediget af at man begyndte at producere lysudstyr i Danmark og udvidede medarbejderstaben fra 47 til 121 ansatte. Underskuddet i 2014 efterlod SGM med en negativ egenkapital på 23,1 mio. kr., og en kapitalindsprøjtning på 17,5 mio. kr. i foråret 2015 samt en kreditudvidelse på 10 mio. kr. var ikke nok til at rette op på tingene.

Interesserede købere

Christian Jul Madsen forventer dog, at virksomheden kan køre videre med nye ejere.

»Der er ganske mange, som er interesseret i at købe virksomheden som en helhed og videreføre den. Vi har igangsat en struktureret salgsproces, og vi regner med en afklaring i den kommende uge,« siger kuratoren.

»Det gælder om at bevare værdierne bedst muligt og redde så mange arbejdspladser som muligt for de 85 ansatte.«

Konkursen i SGM efterlader nye ridser i Peter Johansens cv. I 2009 gik han konkurs med Royal Denship, som byggede lystyachts. Også hovedselskabet Peter Johansen Group gik konkurs. I 2000 blev han desuden idømt seks måneders fængsel for insiderhandel med aktier i Martin Gruppen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Johansen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen