2.000 beboere flytter ind i Ceresbyen frem mod 2019

Boligmarked: Ceresbyen får 1.100 lejligheder og er lige nu begunstiget af gode konjunkturer. Nybolig oplever stor efterspørgsel på lejligheder i Ceresbyen, og den samme tendens mærker Home på Kanalhusene i Aarhus Ø.

Artiklens øverste billede
130 lejligheder i byggeriet Ceres Corner i øverste hjørne ud mod Silkeborgvej er færdigbygget til udlejning til november i år, og et år senere, i november næste år, åbner højhuset Ceres Panorama med yderligere 130 lejligheder, som i øjeblikket er ved at blive solgt.

De første brugere er rykket ind i Ceresbyen.

Det er sket med åbning af VIA’s nye Campus Aarhus C, som skal huse over 5.000 studerende, men der kommer også rigtige beboere på grunden, efterhånden som byggerierne bliver færdige.

Der skal bygges op mod 1.100 lejligheder på grunden nu og frem mod 2019, når byggeriet er afsluttet, så et kvalificeret gæt lyder, at byen vil rumme ca. 2.000 beboere, når alle lejligheder er solgt eller udlejet.

130 lejligheder i byggeriet Ceres Corner i øverste hjørne ud mod Silkeborgvej er færdigbygget til udlejning til november i år, og et år senere, i november næste år, åbner højhuset Ceres Panorama med yderligere 130 lejligheder, som i øjeblikket er ved at blive solgt.

De første 81 lejligheder er allerede solgt.

»Interessen for Panorama er rigtig stor, og en stor del af køberne er par, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og de har derfor valgt at sælge deres hus i forstæderne for at komme tættere på byen. Det er en aldersgruppe, som gerne vil være tæt på byen og bruge byen, men de vil også gerne være fri for midtbyens larm, og så passer placeringen i Ceresbyen helt perfekt,« siger Bjarke Ankjær, partner i Nybolig, Aarhus C.

10 købere er klar

En del af lejlighederne i Panorama er til priser på over 3 mio. kr., men Nybolig står også for salg af lejligheder i det kommende Ceres Park, hvor 230 boliger vil stå klar fra 2017. Her bliver der plads til mindre to- og treværelseslejligheder, som bl.a. kan bruges af studerende og sælges som forældrekøb.

»De forskellige muligheder i Ceresbyen giver en god synergi, for er man ikke interesseret i en lejlighed i Panorama, kan Ceres Park være en mulighed, som er mere velegnet til forældrekøb. Vi har allerede de første 10 interesserede købere skrevet op,« siger Bjarke Ankjær.

Et bredt behov

Hos Home er indtrykket det samme – at nye lejligheder er særdeles efterspurgte i Aarhus i øjeblikket.

»Med 5.000 flere borgere i Aarhus hvert år er der et stort behov for nye lejligheder, og målgruppen er særdeles bred fra forældrekøb til de studerende, unge par med børn, de lidt ældre, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og huset er blevet for stort, og så seniorerne, der gerne vil have de lidt dyrere lejligheder og gerne med elevator,« siger Carsten Andersen, salgschef ved Home i Aarhus C.

Home har i øjeblikket opgaven med salg af lejligheder i Kanalhusene, som vil være klar i Aarhus Ø i efteråret 2016, og her er der også stor interesse.

»Vi har allerede reservationer på 70 af de 148 lejligheder, selv om første etape først åbner om et år. Det viser, at folk er beslutningsdygtige og gerne venter på den rigtige lejlighed,« siger Carsten Andersen, der ikke ser tegn på mætning af markedet.

Færdig i 2019

»Der sker rigtig meget i byen med Ceresgrunden, Aarhus Ø, Frederiks Plads og en række andre mellemstore projekter, så man kan ikke afvise, at der på et tidspunkt vil være lejligheder nok. Men i øjeblikket er der intet, som tyder på, at vi er ved at ramme toppen af markedet,« siger han.

Mens hele Aarhus Ø-projektet var hårdt ramt af finanskrisen i de første udviklingsår, har udviklerne af Ceresbyen været heldigere med timingen, og det lægger Peter Thorsgaard, afd. chef ved A. Enggaard, heller ikke skjul på.

»Vi er naturligvis heldige med, at konjunkturerne er med os, og det har selvsagt stor betydning for udvikling af et helt byområde, at vi ikke længere er midt i en økonomisk krise. Projektet skrider fremad helt som planlagt, og vi forventer, at hele Ceresbyen er bygget færdig senest i 2019. Vi er overordentlig positive over for den måde, som byen har taget imod hele projektet, og vi har fået meget få klager over byggeriet.«

Projekterne i Ceresbyen er nærmere beskrevet på hjemmesiden ceresbyen.dk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.