Frokost i det gule

Restaurant: Her kan man bare se, hvad man kan få ud af et gammelt pakhus med en dramatisk fortid som indkvarteringssted for både danske, spanske, engelske og prøjsiske soldater.

Artiklens øverste billede
Store vinduer i det okkergule tidligere pakhus sikrer gæsterne en flot udsigt over Kalø Vig. Foto: Katrine Marie Kragh

Gammel Løgten Strandkro

Strandvejen 210, Havhuse

Hornslet

www.glstrandkro.dk

www.glstrandkro.dk

tlf. 8699 0908

Kro og restaurant med frokost- og aftenmenu samt mad ud af huset.

Åbent tirsdag til søndag fra kl. 12.

Betjening

Venlig og professionel.

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der en kro så smukt.

Fristelsen til et lidt tillempet citat af H.C. Andersen var for overvældende, for Gammel Løgten Strandkro ligger virkelig smukt der på Strandvejen lige ud til Kalø Vig. Det er ikke svært at forestille sig fordums storhedstid, da bygningen tjente som pakhus for damperne, som ankrede op i Kalø Vig og med en pram kaldet ”Tordenskjold” transporterede varerne til og fra land. Senere blev der drevet købmandshandel og holdt marked på pladsen foran.

Bygningen er flere hundrede år gammel, og ifølge kroens hjemmeside har den både tjent som indkvartering for spanske, engelske og prøjsiske soldater, og såmænd også for general Ryes tropper i 1849.

Utraditionel frokost

I mange år lå den imidlertid ubrugt hen og var slemt i forfald, da den for en lille halv snes år siden blev gennemrestaureret og nu igen tjener som kro, hotel og traktørsted.

Vi lagde vejen forbi en søndag eftermiddag og konstaterede, at man må indenfor for at få oplyst, hvilke kulinariske specialiteter der bydes på. Heller ikke hjemmesiden går i detaljer, men oplyser blot, at man kan få en lunchmenu til 215 kr. eller en to-, tre- eller firerettersmenu til hhv. 285, 315 og 355 kr. Da menuen skifter, alt efter hvad markedet byder, gås der ikke nærmere i detaljer.

Men måske var det en idé i det mindste at oplyse dagens traktement udenfor. Så havde man i hvert fald undgået en konfrontation med et midaldrende par, hvoraf den mandlige del lidt bøst meddelte, at han var kommet for at få frokost, ikke aftensmad i utide, da han fik præsenteret dagens menu.

Bøf af kalvefilet med kartoffelkroketter og stegte østershatte. Foto: Tage Clausen.

Faktisk sad vi i det øjeblik og nød selv samme menu, som bestod af en fiskeret med rødtunge, en bøf af kalvefilet og hhv. chokoladekage og ost.

Vi var godt tilfredse. Vi havde ikke noget behov for sildemadder, men selvfølgelig er det god stil at skilte med dagens tilbud udenfor.

Der var ved ankomsten dækket smukt op med hvid dug og bl.a. to store, blankpolerede vinglas ved hver kuvert. Der tilbydes naturligvis både øl og vin til maden, men da vi var kørende, valgte vi at nyde den glimrende alkoholfrie øl Tuborg Super Light (35 kr.), som faktisk smager forbavsende godt og nemt lader sig forveksle med en rigtig pilsner.

Straks ved ankomsten blev der sat en flaske isvand samt brød og smør på bordet.

Forretten var et stykke stegt kuller, som blev serveret på noget, som tjeneren kaldte kartoffelrisotto. Vi vil snarere beskrive det som kartoffelmos med stykker af røget kuller blandet i. Men velsmagende var kombinationen, ikke mindst sammen med den kraftige hummersovs, salat og sprøde croutoner.

Her ville et glas chablis have været på sin plads, var vi enige om, men vi var ankommet i bil, og vi agtede at forlade stedet i bil, men den iskolde alkoholfrie øl var nu bestemt heller ikke ringe.

Brændt blomkål

Hovedretten var en flot kombination af en velstegt bøf af kalvefilet garneret med kartoffelkroketter, grønne ærter, en enkelt stav af friteret bintjekartoffel samt stegte østershatte. Nederst en forbavsende velsmagende mos af let brændt blomkål. Bortset fra blomkålen ret traditionelt, men absolut godt og velsmagende.

En elegant anrettet stegt rødtungefilet med røget kuller i kartoffelmos, garneret med hummersovs og persillepesto. Foto: Tage Clausen.

Og jo, et godt glas rød bourgogne ville have været ... men det var vi jo selv ude om. Vi bestilte en Super Light til.

Som afslutning valgte vi en blød chokoladekage med vaniljeis og en lagdelt chokoladekage, som tjeneren kaldte chokoladelasagne, på den ene side af bordet, og på den anden en ostetallerken, som bestod af pænt gavmildt skårne stykker af seks velmodnede og veltempererede oste med syltede pekannødder til.

Hertil to kopper sort kaffe.

Og således kunne vi betale regningen på 910 kr. og begive os videre ud i forårssolen, som glimtvis lod sig se bag de drivende skyer.

Måske kan man, hvis man skal være i det krakilske hjørne, anføre, at 315 kr. for en let sommerfrokost er lige i overkanten, og ikke mindst på den baggrund må det kraftigt anbefales at skilte med både pris og udbud udenfor.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.