Spirende interesse for fyrtårn

Aarhus Kommune oplever en stigende interesse for at opføre det, der kan blive Danmarks højeste bygning på Aarhus Ø.

Artiklens øverste billede
For godt et år siden blev planerne om at bygge Danmarks højeste bygning på 142 meter på Aarhus Ø opgivet, men flere investorer lurer lige nu på at realisere det opsigtsvækkende projekt.

For godt et år siden blev planerne om at bygge Danmarks højeste bygning på 142 meter på Aarhus Ø opgivet, men flere investorer lurer lige nu på at realisere det opsigtsvækkende projekt.

»Jeg får et stigende antal henvendelser fra investorer, der viser interesse for at opføre det,« lyder det fra Bente Lykke Sørensen, arealudviklingschef i Aarhus Kommune.

Byggeriet, der er blevet kaldt Lighthouse-tårnet, kuldsejlede i december 2013, da Havneinvest A/S, der står bag de to store Lighthouse-byggerier på havnen, meddelte kommunen, at man ikke vil udnytte den købs- og byggeoption, selskabet havde sikret sig.

Men i den seneste tid har bl.a. folkene bag Lighthouse-konsortiet endnu engang undersøgt mulighederne for at realisere projektet.

Plastisk ler

»Vores ambition er at gøre Lighthouse færdig, og for mig giver det god mening, at det er os, der skal stå for byggeriet. Vi har allerede brugt en del omkostninger og tid på at arbejde på sagen på det seneste, men det er jo ikke sikkert, at det kan lade sig gøre,« siger Rune Kilden, der sammen med rigmanden Claus Hommelhoff og Lars-Erik Larsen, direktør i Domis Ejendomme, er hovedkræfterne i projektet.

Havneinvest havde indtil den 31. december 2013 til at beslutte, om man ville betale ca. 270 mio. kr. for byggegrunden på havnefronten og indlede byggeriet, men efter fire års tilbundsgående undersøgelser måtte investorerne give op.

Projektet blev for dyrt, og det skyldtes især, at der var plastisk ler i undergrunden.

Den seneste tid har kommunen imidlertid brugt cirka 2 mio. kr. på at foretage yderligere boreundersøgelser af jordbunden, og dem venter både Rune Kilden og Aarhus Kommune nu spændt på.

»Jeg tror ikke, at man kan sige, at det enten er meget dårligt eller meget godt. Investorerne får bare et bedre fundament for at tage højde for jordbundsforholdene og dermed også hvilke projekter, der giver mening,« siger Bente Lykke Sørensen.

Skal være markant

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har tidligere understreget, at fyrtårnet skulle være 142 meter højt, fordi det stod i det juridiske grundlag for det gamle projekt, men højden er ikke længere afgørende for ham.

»Det, der er vigtigt for mig, er, at det er det rigtige projekt. Men der er ingen tvivl om, at det er så prominent en placering, at det skal være et markant byggeri, der tilfører noget særligt,« siger Bundsgaard.

For Rune Kilden er det heller ikke afgørende at opføre Danmarks højeste bygning:

»Hvis Moder Jord har bestemt, at huset kan blive 100 meter højt, så må det være sådan.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.