Aarhus2017 får ny programdirektør

Aarhus2017 offentliggør ny programdirektør med danske rødder og international erfaring.

Artiklens øverste billede
Aarhus skal i 2017 være europæisk kulturhovedstad. Juliana Engberg skal som ny programdirektør rette op på projektets tidligere mandefald.

Det lader til, at der igen er håb for Den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Efter mandefald i ledelsen offentliggør bestyrelsen nu udnævnelsen af en ny programdirektør, der skal gøre Aarhus kulturelt klar til den nye titel i 2017.

Det bliver dansk-australieren Juliana Engberg, der overtager posten.

"Udnævnelsen af Juliana Engberg sikrer Aarhus 2017 et særligt fokus på den kreative og internationale dimension, som vil komme hele regionen til gode, specielt den kulturelle verden, og hun tilfører Aarhus 2017 store faglige kompetencer," siger borgmester Jacob Bundsgaard, som er formand for bestyrelsen, via en pressemeddelelse.

Juliana Engberg har 30 års erfaring inden for kunst og kultur og er i dag kunstnerisk direktør for Det Australske Center for Moderne Kunst i Melbourne, hvor hun har været ansat siden 2002. Hun har tidligere besiddet poster som kunstnerisk direktør og udstillingschef på flere internationale biennaler og kunstfestivaler og har i sin karriere stået i spidsen for flere end 500 udstillinger.

"På det personlige plan føler jeg mig meget privilegeret ved at få muligheden for at arbejde med kultur i min fars hjemland og sætte fokus på bevidstheden om den fantastiske anseelse, der placerer Danmark som et fremragende eksempel på social entreprise, opfindelse og evne til at tænke fremadrettet," siger Juliana Engberg via en pressemeddelelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen