Usikker flytteplan

Planen om at flytte Naturhistorisk Museum til Mølleparken er en ligning med mindst tre ubekendte.

Naturhistorisk Museum er klar til at flytte fra Universitetsparken til Mølleparken, men tre store udfordringer skal overvindes, før flytningen kan blive en realitet, fortæller Bo Skaarup, direktør for Naturhistorisk Museum.

»Vi ser Mølleparken som en absolut spændende mulighed for at få en mere central placering med øget synlighed, men vi har endnu ingen aftale,« siger han.

Første udfordring er et salg af museets bygninger i Universitetsparken, men den sag er allerede drøftet med Aarhus Universitet, og AU-rektor Brian Bech Nielsen afviser ikke idéen:

»Aarhus Universitet har fået en henvendelse fra Naturhistorisk Museum om en eventuel overtagelse af bygningerne. Det er vi nu i gang med at undersøge. Bygningerne ligger centralt i Universitetsparken, så jeg vil ikke afvise mulighederne,« lyder det i en skriftlig kommentar fra rektoren. Næste udfordring er økonomien.

Bygningerne i Universitetsparken er vurderet til ca. 58 mio. kr., men et nyt museum i Mølleparken kan koste mere end 200 mio. kr., så der mangler muligvis over 150 mio. kr., før den del af kabalen kan gå op.

»Vi er i en god dialog med en fond, men intet er afklaret endnu,« siger Bo Skaarup.

Større arealbehov

Den tredje udfordring er pladsforholdene i Mølleparken. Museet har i øjeblikket ca. 6.100 kvm i Universitetsparken, mens hovedbygningen i Mølleparken kun rummer ca. 5.800 kvm.

»Arealbehovet kan blive den største udfordring, for det er vigtigt, at vi også får plads til at udvikle os, og derfor vil der være behov for tilbygninger, som vil fordyre projektet,« siger Bo Skaarup.

Hans forventning er, at museet i løbet af to-tre måneder vil have analyseret situationen, så ledelsen kan beslutte, om flytteplanen er en realistisk mulighed.

Det er ikke første gang, at en flytning af Naturhistorisk Museum er på dagsordenen.

Et projekt med navnet ”Science City” blev i flere omgange forsøgt realiseret, hvor idéen var at samle Steno Museet og Naturhistorisk Museum, men den idé blev skrinlagt i 2012, da der ikke kunne findes penge nok til projektet.

Hvis Naturhistorisk Museum ikke kan finde penge og plads nok til en flytning til Mølleparken, vil museet fortsætte jagten efter egnede udviklingsmuligheder, enten på museets nuværende placering eller et andet sted på byens udviklingsområder, oplyser Bo Skaarup.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.