2017-festival må skrotte program

Lavt billetsalg har fået arrangørerne af Aarhus Alternatives Festival til skippe store dele af sit program.

Det er svært at overbevise aarhusianerne om, at de skal bruge en weekend på at gentænke sig selv som mennesker.

I hvert fald dropper arrangørerne af Aarhus Alternatives Festival nu store dele af deres program. Begrundelsen er et svigtende billetsalg.

Festivallen, der har som hovedformål, at man skal gentænke sig selv som menneske, skulle oprindeligt være foregået over tre dage fra den 7. til den 9. november på Godsbanen og i musikhuset.

Nu nøjes festivallen med at have indlæg fredag og lørdag aften. Dagsprogrammet lørdag og hele programmet søndag bliver droppet.

»Vi vil hellere smøre med tykt på en halv skive end at smøre på med tyndt på en hel skive. Særligt søndag var vi et stykke fra målet,« siger Christian Dietrichsen, projektleder for Aarhus Alternatives Festival. Han tilføjer, at man forsøger at få nogle af de performere, der er røget af programmet, klemt ind i den nye tidsplan.

Mange forstår det ikke

Festivallen er en del af initiativet Rethink Human Being, som er blevet til i forbindelse med, at Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad i 2017. Idéen med festivalen er at forene ånd, videnskab og kunst, og programmet byder bl.a. på koncerter, foredrag og workshops i meditation.

Christian Dietrichsen vurderer, at nogle muligvis ikke har forstået konceptet.

»Vi har måske undervurderet, hvor komplekst konceptet bliver opfattet. Man skal bruge noget tid, før man forstår konceptet,« siger han og nævner også en anden forklaring:

»Vi har ikke superkendisser med. Vi har nogle med, som har gudestatus inden for nogle mindre miljøer, men de er ikke kendt i den brede offentlighed,« siger Christian Dietrichsen.

Aarhus Alternatives Festival skal være en årlig tilbagevendende begivenhed til og med år 2017, og projektlederen ser lyst på fremtiden, men vil overveje om noget skal ændres.

»Jeg har ikke lyst til at ændre på kompleksiteten, det er grundlaget for konceptet, men vi kan godt strukturere det, så man bedre forstår meningen,« siger han. «

Ved partneren Aarhus 2017 er der fuld opbakning.

»Vi fastholder vores støtte fuldt ud, det tager tid at starte noget nyt op, særligt når det er så skævt som det her. Vi synes, det er en interessant festival, og 2017 skal turde at lave satsninger,« siger Carsten Holst, programdirektør ved Aarhus 2017.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen