En forrygende frue på landet

Restaurant: Maden er forrygende, betjeningen ligeså, og omgivelserne indbyder til ro, nydelse og fordybelse på Fru Møllers Restaurant ved Odder.

Artiklens øverste billede
Stearinlys, lammeskind og den lyse indretning giver lyst til at sidde længe og nyde maden på Fru Møllers Restaurant. Her er tjener Helene Kni ved at dække op. Fotos: Casper Dalhoff

Fru Møllers Restaurant

Bjeragervej 35, Odder

Tlf. 61 60 03 61

www.frumollersmolleri.dk

Åbningstider: Torsdag kl. 12 - 16.30, fredag og lørdag kl. 10 - sent

Betjening

Særdeles venlig og vidende om både mad og vin. Diskret, opmærksom og omsorgsfuld.


Fra Aarhus kører man gennem Odder, til venstre i rundkørslen og så ud på landet. Lidt senere til venstre igen og endnu længere ud på landet, hvor man tror, at ikke andet end marker og gårde møder en, leder et enkelt skilt til venstre til Fru Møllers Mølleri.

Når man holder på gårdspladsen under de to store træer, som er oplyst i aftenmørket, og der ikke er et menneske i sigte, kan man stadig godt føle sig ene og langt ude på landet, men restaurantens lys og stearinlysene udenfor guider os hen til den ene længe.

Dagens stress og byens travlhed bliver nærmest fjernet sammen med overtøjet, da den smilende og venlige tjener byder velkommen og fører os hen til det bestilte bord. Det er en god ide at bestille bord på Fru Møllers Restaurant, hvor der ofte er fyldt på de omkring 30 pladser i det stemningsfulde lokale med stearinlys, lammeskind på stolene og mild musik i højtalerne.

Fru Møllers Mølleri har eksisteret på landejendommen siden 2007 og huser i dag en gårdbutik med eget mel, brød, slagtervarer og delikatesser, et kafferisteri og restauranten.

Restauranten lover ærlig mad baseret på årstidens lokale råvarer og godt kokkehåndværk og moderne landkøkken med smag, og det enkle menukort indeholder en treretters menu (345 kr.) og tre øvrige retter, som kan købes enkeltvis. Anmelderen valgte menuen, mens ledsageren valgte nordsørejer (95 kr.), bøf bearnaise (235 kr.) og danske oste (95 kr.). Vi valgte begge en vinmenu (225 kr.).

Hjemmelavede slagtervarer

Vi indledte med cava og snacks (100 kr.), som bestod af et gavmildt skænket glas Soler jové cava, som var dejlig tør og meget boblende. Vores snacks var naturligvis fundet blandt de hjemmelavede slagtervarer i gårdbutikken: chips bagt på ost, fasanbryst, chorizo, pølse med peber og en meget mør og velsmagende hørøget skinke.

Vi fik en brødkurv på bordet med brød bagt på eget mel og en rustik sten med luftigt rørt smør, inden vinene blev skænket. Det var ikke den samme vinmenu, men vine udvalgt til netop de retter, vi havde bestilt. Til menuens torsk var vinen en Boschendal fra 2013 med både chardonnay- og pinot noir-druer, mens der til rejerne blev serveret et glas La Treille D'Angeline Touraine på sauvignon-druer.

Nordsørejerne var friske og faste, og de blev serveret smukt sammen med bl.a. ristet rugbrød og syltet græskar fra haven.

Menuens forret var en smukt anrettet vesterhavstorsk som bl.a. blev serveret med frikassésauce, jordskokkechips og en puré af selleri og jordskokker. Fisken var mild, saftig og veltilberedt, og den cremede sauce og de sprøde chips passede perfekt til. Ligesom vinen, der var fuld af smag og kraft. Ledsagerens rejer blev serveret med bl.a. ristet rugbrød, syltet græskar fra haven og salat. Rejerne var friske og faste, og elementerne på tallerkenen spillede smukt sammen. Tjeneren præsenterede retterne og vinene kort og kompetent og havde derefter en meget fin fornemmelse for at give gæsterne ro til at nyde og samtidig være meget opmærksom på, hvornår der var brug for nyt vand, næste ret eller mere vin. For ja, på Fru Møllers Restaurant var der ekstra og gavmild opfyldning i glassene med i vinmenuen.

Der var okse fra nabogården på begge sider af bordet til hovedretten – henholdsvis en skive af et helstegt stykke filet og en ribeyesteak. Til bøffen, der var stegt præcis som ønsket: lidt mere end medium, var der en meget luftig og syrlig bearnaise, selleri og groft rørte kartofler. De samme kartofler var der til den anden ret, der var serveret med en mild pebersauce, rødbeder og selleri. Velstegt kød, smagfuldt tilbehør og perfekt afstemte vine: en biodynamisk Mont Plaisir fra 2011 til oksen og en Sensi Collezione fra Italiens hæl, Puglien, til ribeyen.

Igen fik vi ro og fred til at nyde maden, og igen skænkede tjeneren diskret mere vin op og forsvandt lige så diskret igen med ordene »bare sid og nyd det«. Vi sad tilbage med fornemmelsen af at være på et kulinarisk wellnessophold med fokus på ro og velsmag.

Vi sluttede måltidet af med fem danske oste serveret med hjemmebagt knækbrød og hybenkompot, rabarberchutney og pære med rosiner til ledsageren og til anmelderen en æblepuré – af æbler fra frugtplantagen Karensminde tæt på – serveret med sprød mørdej, rosmarin-is, frisk æble og creme fraiche. Til osten blev der serveret en fantastisk og meget frugtig portvin, Graham's Natura, og en kraftig hvid dessertvin, Domaine des Sablonnettes Fleurs d'erables, til æblerne.

Sjæl og smagsløg

Der er ingen travlhed på Fru Møllers Restaurant, og vi fik lov til at sidde længe over desserten med god tid til at nyde. Som tidligere var den opmærksomme tjener der straks, da vi var klar til at få en stempelkande chulumenda-kaffe (84 kr.) fra Fru Møllers eget kafferisteri serveret med småkager med bl.a. tranebær.

Vi betalte 1.504 kr., og for den samlede oplevelse får Fru Møllers Restaurant og den kompetente betjening fem flotte stjerner. Sammen med en varm anbefaling om at finde ud på landet og tilbringe en vinteraften i længen hos Fru Møller. Det er en lise for både sjæl og smagsløg.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.