Familie og forretningspartnere

Overtagelse: Vi er forskellige, og det er vores styrke, lyder det fra den nye direktion på The Mayor Hotel, søskendeparret Dina og Benjamin Evar samt deres onkel Simson Evar.

Artiklens øverste billede
Foto: Casper Dalhoff

Vi sidder i lokalet ud mod rådhuset. Her var der andagtsrum, da The Mayor Hotel på Banegårdspladsen var et missionshotel.

Men i 1996 blev det købt af restauratøren Jacob Evar, kendt for Jacobs BarBQ i Vestergade, og så kom der liv i lokalerne. Han drev det i tre år sammen med sin bror, Simson Evar, men fik så et godt tilbud af Scandic, som gerne ville ind i Aarhus. Hotelkæden lejede huset for en 15-årig periode, og den udløb 1. august i år.

Jacob Evar døde i 2004, og nu hænger hans portræt på væggen og smiler bredt ned til de tre familiemedlemmer, som nu har sat sig i direktørstolene på hotellet: hans børn Dina og Benjamin Evar og broderen Simson Evar.

»Det ville glæde vores far, at vi er tilbage på hotellet. Han havde en drøm om, at hotelbranchen skulle blive en central del af familiens forretninger. De visioner har vi også, men en ting ad gangen,« siger Dina Evar, der som den eneste af de tre er uddannet inden for hotelbranchen.

Hendes første job var som receptionist på sin fars hotel.

»Vi er en familieforretning. Når der er gode ressourcer i familien, bruger vi dem. Vi bliver ikke presset til det, vi kan bare godt lide at løse opgaver sammen,« fortæller Benjamin Evar, der indtil for seks måneder siden arbejdede som virksomhedsrådgiver inden for klima og miljø.

Service, service, service

Så kaldte familiehotellet på Banegårdspladsen.

»Jeg skulle omstille mig fra et akademisk miljø til et forretningsmiljø, men jeg elsker udfordringer. Vi har meget arbejde foran os med at få hotellet op at køre, og så længe er jeg her,« siger han og understreger styrken i at være tre meget forskellige mennesker i ledelsen.

»Dina og jeg har boet mange år i udlandet, vi er en anden generation, og vi har anden uddannelsesmæssig ballast end Simson, der har arbejdet rigtig hårdt med service i mange år. Men vi har et fælles fundament i familien, og vi kommunikerer godt,« siger han.

»Det er sundt, at vi er så forskellige. Vi diskuterer ud fra hver vores tilgang og bliver altid enige til sidst,« siger Simson Evar, der prøvede at arbejde i alle hotellets funktioner, da han drev det sammen med sin bror.

De to ville give gæsterne alt det, som de selv havde savnet på deres mange fælles forretningsrejser rundt i hele verden: service, service, service.

»Jeg har ikke en hoteluddannelse, men jeg forstår servicebegrebet – at forkæle gæsterne, så de føler, at de får meget mere, end de forventede,«siger Simson Evar.

Advaret mod overtagelsen

Det skortede ikke på advarsler, da de tre i foråret fandt ud af, at de ville overtage driften af The Mayor Hotel. Hvorfor ikke bare fortsætte med at indkassere huslejen?

»Hvis man vil lave noget nyt og anderledes, vil der altid være skepsis, også hos os selv. Men vi tror på, at vi kan lave en god forretning ud af det,« siger Benjamin Evar.

»Ja, og nu kan vi drive huset, som vi ønsker,« siger Dina Evar med henvisning til hotellets nye koncept.

En gennemgribende renovering for et tocifret millionbeløb skal skabe rammerne om et hotel, der forkæler alle sanser hos gæsterne.

Der er ansat en bager, Jeremy Evans, som mange vil huske fra hans bagerbutik i Mejlgade, til at lave økologisk hjemmebag og chokolader. La Cabra i Volden har udviklet en signaturkaffe til hotellet, og mange leverandører er blevet skiftet ud, bl.a. er der kommet nyt luksuslinned på de 162 værelser.

Hotellet har også fået nyt navn, og her var de to generationer ikke enige.

Tilbage i 1990’erne kæmpede Jacob og Simson Evar og betalte dyrt for at få lov at kalde deres hotel for Plaza Hotel.

»Så jeg tænkte åh nej, da de unge mennesker foreslog et nyt navn, men nu kan jeg godt se det. Når man skal skabe noget helt nyt, skal det også have et nyt navn,« siger Simson Evar.

Inspireret af naboen

Navnet er inspireret af hotellets nabo, rådhuset og Rådhusparken. Evar-familien håber, at hotellet kan blive en lige så integreret del af byen, som rådhuset er det. Med arrangementer i de fire mødelokaler og spisning i restauranten, hvis koncept de endnu ikke ønsker at offentliggøre. Men det bliver ikke en gourmetrestaurant.

»Alle skal kunne komme her og få en god oplevelse, unge og ældre, studerende og forretningsfolk,« understreger Simson Evar.

»Vi vil gerne have, at byens borgere kommer og møder hotellets gæster, så vi skaber et internationalt kulturelt mødested,« forklarer Dina Evar.

Hotellets logo er en nøgle. Et symbol for borgmesterens nøgle til byen – og gæsternes nøgle til værelserne.

Hotellets ca. 40 medarbejdere fulgte med ved overtagelsen, bl.a. oldfruen Birte Sørensen og chefen i receptionen, Tove Rasmussen, der har været på hotellet helt tilbage, fra før Evar-familien blev ejere.

På stuepigernes tid

»De kan fortælle de mest fantastiske historier fra dengang, stedet var missionshotel. Oprindeligt havde stuepigerne kamre oppe under taget, hvor de var på nattevagter, så gæsterne altid kunne tilkalde dem,« fortæller Dina Evar og understreger:

»Hotellet er kendt for at have mange stamgæster, og det skyldes vores fantastiske medarbejdere. De kender huset ud og ind, og sammen udgør vi et stærkt team.«

Renoveringen af The Mayor Hotel forventes færdigt til foråret, og den sker i samarbejde med det københavnske arkitektfirma Johannes Torpes Studios.

»Vi samarbejder med Johannes Torpes, fordi de kan tænke nyt. Og så er de et internationalt team, ligesom vi ser os som en international familie,« siger Dina Evar.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.