Flere søger påskeudstilling

Søgningen til Kunstnernes Påskeudstilling foregår i år kun på nettet, og det har fået ansøgertallet til at boome.

Artiklens øverste billede

Digitaliseringen er for alvor slået igennem på Kunstnernes Påskeudstilling (KP), der i år har oplevet en markant stigning i antallet af ansøgere.

I år har 428 kunstnere søgt om deltagelse på den censurerede kunstudstilling.

Sidste år var antallet 297.

»Det er alt andet lige fantastisk glædeligt. Der skal gerne være mange indsendere, ellers mister udstillingen sin værdi. Og hvis det indsendte så også falder i censurkomitéens smag, har vi en vellykket udstilling,« siger Ole C. Hansen, der er forretningsfører for KP.

Han forklarer stigningen med, at ansøgningsprocessen i år for første gang har været helt igennem digital.

»Kunstnerne har i år til alle tre ansøgningsrunder kunnet uploade deres materiale på nettet. Det er uden tvivl blevet nemmere at ansøge, også for kunstnere, der kommer langvejs fra,« siger Ole C. Hansen.

Tidligere har kunstnerne skullet aflevere deres værker fysisk i kunsthallen.

»Bevæggrunden for at ændre den procedure er at absorbere og appellere til flere kunstnere uanset bopæl. Og få det bedst mulige materiale igennem til censorerne. I år har vi haft det tekniske apparat og erfaringen til at kunne gøre det udelukkende digitalt,« forklarer forretningsføreren.

Stigningen i antallet af ansøgere har også ført til en stigning i antallet af værker, der er blevet vurderet gode nok af dette års censurkomité.

I år er 122 værker udstillet mod sidste års 73. Derfor har udstillingspersonalet også haft travlt med at lave ekstra skillevægge.

»Vi har haft brug for mere vægplads og flere afskærmninger til f.eks. videoværker, heriblandt en egentlig dokumentarfilm om det danske cheerleaderlandshold,« forklarer Ole C. Hansen.

Kitsch og nørkleri

Blandt dette års værker er både skulpturer, installationer og mere traditionelle tegninger og malerier.

»Der er mange fint bearbejdede værker. Mange nørklede og mønstrede tegninger og malerier, der virker ved deres omhyggelighed. Lidt kitsch, men på den gode måde,« siger Ole C. Hansen.

Af de 43 udstillende kunstnere er 40 debutanter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen