De gamle dyder lever i Odder

Restaurant: Mørke, fyldte bogreoler, store lysekroner, en moden og sikker betjening og mad serveret på tallerkener med skinnende låg på. De gamle dyder lever på Montra Odder Parkhotel, hvor maden samtidig er moderne og velsmagende.

Artiklens øverste billede
Man føler sig beværtet på den gode, gammeldags måde på Montra Odder Parkhotel. Her serverer Johnny Hedegaard Andersen (th.) og Emil Casparij. Foto: Thomas Emil Sørensen

Restaurant

Montra Odder Parkhotel

Torvald Køhlsvej 25, Odder

www.ophotel.dk

Tlf. 8654 4744

Åbningstider: mandag-lørdag kl.18-21.30. Søndag lukket.

Betjening

Meget venlig og serviceminded, men for travl og fraværende, da en større gruppe ankom.

 Man føler sig en smule splittet mellem to verdener, når man træder fra parkeringspladsen med udsigt til to af Odders største supermarkeder og travle mennesker med fyldte indkøbsvogne og ind i restauranten, der mest af alt minder om et gammelt, engelsk bibliotek med tykke gulvtæpper, mørke træreoler med dekorative bogrygge og store lysekroner i loftet. Indretningen på Montra Odder Parkhotel signalerer modenhed og gamle dyder, og det samme gjorde det venlige »godaften«, som vi blev mødt med af den modne tjener, der ledsagede os til det bestilte bord.

Østershattebisquen med pancetta var flot anrettet og en af måltidets bedste oplevelser. Foto: Lotte Jahnsen

Denne måned består de to retter af hvidløgs- og ostegratinerede rejer og derefter oksefilet med råstegte kartofler, forårssalat og bearnaisesauce. Den kombination valgte anmelderen, og det lod til, at det også ved de øvrige borde var et populært koncept, som restauranten har med den faste menu med vin med i prisen.

Medanmelderen gik om bord i menukortets tre forretter, fem hovedretter, ost og tre desserter og endte med at vælge østershattebisque med ristet pancetta og hvidvinspocheret perlehøne til hovedret.

En sides specialøl

Vinkortet havde tildelt en hel side til et fristende udvalg af specialøl fra Fur Bryghus. Med tjeneren på råd endte valget på en hvedeøl, som ville kunne klare sig til både bisque og høne, lød det.

Den chilenske El Descanso-hvidvin blev skænket ved bordet og var behageligt kraftfuld og syrlig. Den var fin til rejerne, der havde et godt bid og en fin konsistens, men som kunne have brugt mere spark til smagen af en anelse mere hvidløg.

På den anden side af bordet var østershattebisquen en helt særlig oplevelse. Vel var den tynd i konsistensen, men smagen var fortættet og kraftfuld, pancettaen sprød, og bisquen var flot anrettet med ærteskud og ekstra grønt. Det var en af aftenens bedste oplevelser.

Betjeningen fortsatte i den opmærksomme og diskrete stil, gulvtæppet opslugte lydene fra tjenerens trin, og tallerkener blev fjernet, nærmest uden at vi opdagede det, inden hovedretten kort efter kom på bordet. De skinnende låg blev løftet for flot anrettede hovedretter, som dog afslørede, at en god del af tilbehøret var det samme til både perlehøne og oksefilet. Sprøde grøntsager, en spinattimbale og en grøntsagstimbale var der på begge tallerkener, og derudover var der ristede kartofler til oksefileten og kogte kartofler til hønen.

Anmelderens rødvin var igen en chilensk El Descanso, en merlot fra 2012, som var mere afdæmpet og ikke gav meget modspil til de tre møre skiver oksefilet. Kødet var saftigt og velstegt og bearnaisen skarp i smagen på den helt rigtige måde og dermed en god og syrlig ledsager til det øvrige på tallerkenen.

Perlehøne kan være en svær størrelse og skal tilberedes nænsomt og ikke for længe. Denne kunne med held være taget af varmen lidt før, for den var blevet tør, og kødet smuldrede en anelse. Der var velsmagende bidder og rigeligt af det veltilberedte tilbehør, så mætheden indfandt sig, selv om noget af kødet blev levnet.

Travle tjenere

Hvor der hidtil havde været 10-12 gæster i restauranten, kom der nu en gruppe på ca. 25 personer, som fyldte godt op og krævede de travle tjeneres opmærksomhed.

Det mærkede man ved de andre borde, hvor den opmærksomme betjening blev afløst af længere ventetider. Vi fik dog dessertkortet og fik bestilt to kopper kaffe og en crepe suzette til ledsageren og til anmelderen hotellets desserttallerken, som denne dag bl.a. bestod af brownie, vaniljeis, bærkompot og mintjordbær. Kaffen kom hurtigt, men derefter skete der ikke meget, før tjeneren efter en rum tid beklagede ventetiden og tilbød kaffe eller dessertvin på husets regning. Vi ville nu egentlig helst bare have vores desserter, men måtte vente endnu 10 minutter, mens den store gruppe fik vin i glassene og hovedretter på bordene.

Desserttallerkenerne var dog ikke præget af skyndsomhed, men var omhyggeligt anrettet og flot komponeret.

Især crepen viste sig at være værd at vente på: sprødstegt i kanterne og med en meget delikat smørsmag, suppleret af den skarpere smag fra appelsinen. Den ledsagende vaniljeis var fin, men kunne sagtens have været undværet, så de øvrige smagsoplevelser fik lov at stå i fred. Desserttallerkenen havde fine indslag og en kraftig chokoladekage, hvortil vaniljeisen var et dejligt supplement.

896 kr. lød regningen på, efter at der også var blevet smagt på den hjemmebagte kransekage til den sidste tår kaffe fra stempelkanden. En rimelig pris for et godt og velsmagende måltid på en restaurant, hvor man føler sig beværtet på den gode, gammeldags måde, så man bare kan læne sig tilbage i stolen og være i gode, opmærksomme hænder. Fire stjerner for oplevelsen og også til betjeningen, der lænede sig op ad mere, men ærgerligt, at opmærksomheden svandt, da restauranten blev fyldt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.