Fornem opbakning

De danske par skuffede en smule ved EM i latindans i Aarhus lørdag aften. Alligevel bliver arrangementet kaldt en succes.

Artiklens øverste billede
Umberto Gaudino og Louise Heise sluttede lige uden for finalepladserne. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Hårde taklinger og finurlige skudvarianter var for en bemærkning skiftet ud med elegante dansetrin, da NRGi Arena lørdag aften var vært for EM i latindans.

To danske par var på deltagerlisten, men hverken Malthe Brinch Rohde og Sandra Lund Sørensen eller Louise Heise Jørgensen og Umberto Gaudino levede helt op til forventningerne.

»Det var nogenlunde tilfredsstillende, men vi havde håbet, at de hjemlige kulisser kunne løfte danserne lidt ekstra. Louise Heise og Umberto Gaudino sluttede lige uden for finalepladserne, som de havde som målsætning. Malthe Brinch og Sandra Lund kom ikke i kvartfinalen, og det var skuffende for dem. Men de er meget unge, og vi tror stadigvæk meget på dem,« siger Henrik Larsen, sportschef i Dansk Sportsdanserforbund.

Aarhus står sammen

Omkring 2.000-2.500 tilskuere fandt lørdag aften vej til dansearenaen.

Og selv om de danske præstationer var en smule skuffende, var arrangementet vellykket.

»Det var en forrygende aften. Der var omkring 500 flere tilskuere end sidste år,« siger Peter Brøgger, formand for Aarhus Sportsdanserforening, der var arrangører.

Den fornemme opbakning skyldes ifølge formanden, at markedsføringen er blevet nytænkt.

»Denne gang har vi brugt 80 pct. af budgettet i de sidste tre uger op til arrangementet, og det har lønnet sig.

Derudover har hele Aarhus stået sammen om det her, og der er rigtig mange frivillige, der har hjulpet til,« siger Peter Brøgger.

Ved arrangementet i Aarhus var der også ranglisteturnering i standarddans. Her deltog de regerende verdens- og europamestre Emanuel Valeri og Tania Kehlet.

Parret, der dansede den sidste dans som amatører, har vundet EM og VM to gange. Derudover har parret i 2014 vundet stort set alt, hvad der kan vindes. Lørdag aften vandt parret igen i suveræn stil.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen