De faste hjælpere gør en forskel

Berit’s hjemmepleje bestræber sig på at sende få og faste plejere ud til borgerne.

Artiklens øverste billede
Berit’s hjemmepleje adskiller sig ved at garantere, at der kommer de samme plejere ud til borgerne. Foto: Charlotte de la Fuente

Et alternativ til den kommunale hjemmehjælp. Det er, hvad Berit’s hjemmepleje er. Berit B. Thomsen etablerede sin private hjemmehjælp sidste år i marts. Virksomheden tilbyder personlig pleje og praktisk hjælp i forhold til, hvad kommunen har visiteret borgerne til. Og derudover kan borgerne købe ekstra ydelser som mere tid til den personlige pleje, mere rengøring, eller ledsagelse på en gåtur eller shoppingtur.

Berit B. Thomsen havde håbet på at få tre-fire medarbejdere det første år. I dag har hun 33.

»Det vælter simpelthen ind med folk, der ønsker at skifte fra det kommunale,« siger Berit B. Thomsen.

Hun forklarer populariteten med, at hun garanterer, at borgerne har to faste hjælpere i dagtimerne, om aftenen og natten.

Det vil sige, at en borger, der får hjælp hele døgnet, maksimalt skal forholde sig til seks forskellige assistenter.

»Vi minimerer kraftigt på, hvor mange personaler der kommer i de forskellige hjem. Da jeg selv arbejdede i det kommunale, var frustrationen jo ”nå, er det nu en ny igen”,« siger Berit B. Thomsen og tilføjer:

»Vores måde at gøre det på giver en ro for borgerne og så sandelig også for de pårørende.«

Det var ellers ikke, fordi Berit B. Thomsen og kollegerne i det offentlige ikke kunne se det smarte i at have faste medarbejdere hos borgerne. Men det lykkedes aldrig rigtigt. Derfor overvejede Berit B. Thomsen til sidst, efter mange år i branchen, at give sig til at beskæftige sig med noget helt andet. Men så foreslog hendes mand hende at prøve selv. Tanken var ikke helt fremmed for Berit B. Thomsen, som for et par år siden forsøgte at købe et plejehjem.

Berit’s hjemmepleje har også inviteret sine borgere på bl.a. udflugt til Givskud Løvepark og Kandis-koncert. Og der er planer om flere udflugter. Uanset hvor plejekrævende borgerne er, kan de komme med, fortæller grundlæggeren.

Sosu-assistenterne har stillet frivilligt op til udflugterne, og Horsens Turistfart har stillet chauffører til rådighed gratis.

Berit B. Thomsen tør ikke spå om, hvor stor virksomheden er til sin toårs fødselsdag. Men hun går stadig og drømmer om at åbne et privat plejehjem.

»Jeg er stadig meget overrumplet over succesen. Jeg har jo egentlig bare gjort det, som vi er mange, der har forsøgt at råbe de kommunale ledere op om,« siger hun.

Stem på din favorit til JP's Publikumspris her: http://jyllands-posten.org/publikumsprisen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen