Bag bænken sidder en direktør

Slutspil: Århus Håndbold er presset og pisket til point mod Team Tvis Holstebro. Klubdirektør Henrik Lundorff kæmper med kriller i maven.

Artiklens øverste billede
Århus Håndbolds direktør, Henrik Lundorff, giver sig selv plads til at råbe lidt ad dommeren og juble, når Århus Håndbold scorer. Foto: Carsten Andreasen

Slipset under hagen behøver ikke sidde snorlige. Man må fægte med armene, slide på stemmebåndet og lade sig rive med.

For meget er på spil, når Århus Håndbolds direktør, Henrik Lundorff, i dag trofast placerer sig bag spillernes bænk for at bevidne opgøret mod Team Tvis Holstebro.

»Vi er under pres, og skal vi overhovedet have en chance for at nå semifinalerne, kræver det formentlig otte point i de sidste fem kampe,« siger han.

Han har det bedst med at sidde bag bænken og råbe lidt. Ikke dessiner til spillerne, det har Erik Veje Rasmussen styr på, men råbe lidt ad dommerne og juble, når Århus scorer, kan man sagtens.

»Det hører med til mit job. Man lever sig ind i kampene med krop og sjæl,« siger Henrik Lundorff.

Et defensivt bolværk

På den anden side af bænken står Erik Veje Rasmussen. Den taktiske dukkefører, der skal lede sine marionetter til succes.

Han lever med presset, trives under det, men erkender også, at dagens kamp bliver svær.

»Langt de fleste hold i ligaen har slået sig på Tvis’ forsvar, og det risikerer vi også,« siger Erik Veje.

I modstanderens angrebskartotek hæfter han sig især ved én spiller:

»Allan Damgaard er efter min mening den spiller i ligaen, som har udviklet sig mest denne sæson. Han har løftet sit spil flere etager og gjort det fremragende,« siger Erik Veje og sniger sig til også at nævne venstrefløjen Patrick Wiesmach.

»Han er utrolig hurtig, scorer mange mål og har landsholdsklasse.«

Ligesom direktøren kan også Erik Veje og spillerne have kriller i maven. Det er naturligt inden en vigtig kamp, men det må ikke tage overhånd.

»Tillader man, at krilleren lever sit eget liv, kan det blive en belastning, og det må det ikke. Vi kan ikke gøre andet end at forberede os bedst muligt, og vi har en fin chance for at vinde lørdagens kamp,« siger cheftræneren.

Målet er nået

Sidst Århus mødte Team Tvis Holstebro, blev det til en afklapsning. Fem katastrofale minutter før pausen og et væld af brændte chancer.

I dag er der ikke råd til en kollektiv nedsmeltning, for taber Århus, synes drømmen om en plads i semifinalerne mere eller mindre uopnåelig.

Nok er slutspillet uforudsigeligt, og flasker alt sig, kan seks point i de sidste fem kampe reelt være nok for Aarhus-mandskabet. Men en sejr over Team Tvis Holstebro er uhyre vigtig.

Målsætningen inden sæsonen var at kvalificere sig til slutspillet, så nogen katastrofe er det ikke, hvis semifinalerne glipper, fastslår klubdirektør Henrik Lundorff.

»Med så gode hold, vi er oppe imod, kan vi ikke tillade os at være skuffede, men spiller vi dårligt i de sidste kampe og formøbler en reel chance for at gå i semifinalerne, er det en anden sag,« siger han.

Med andre ord: Spillerne skal give alt. Falder de, er det med oprejst pande og visheden om, at de gjorde deres bedste. Ikke erkendelsen af det modsatte.

Samme mantra gør sig helt sikkert gældende hos Team Tvis Holstebro, der styres af Klavs Bruun Jørgensen.

En temperamentsfuld mand, der altid har givet sig fuldt ud på en håndboldbane – og som forventer det samme af sine spillere.

»Vi har brug for en sejr, hvis vi for alvor skal melde os ind i semifinaleræset. Jeg synes, at vi på bredden er bedre stillet end Århus, men jeg forventer en jævnbyrdig kamp. På en god dag kan Århus slå alle hold i ligaen, så vi skal give alt, hvad vi har,« siger cheftræneren.

En god dag for Århus afhænger ofte af skadeslisten, der til tider er uendeligt lang. Heldigvis for Erik Veje råder han i dag over en spillertrup med kun én skade, bagspilleren Kasper Olsen, der for tre uger siden rev korsbåndet over i sit højre knæ.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen