Anfører bliver i Århus Håndbold

Kontrakter: Stregspilleren Mads Lind tager en sæson mere i barndomsklubben. Desuden henter Aarhus-klubben en talentfuld fløjspiller i BSV.

Artiklens øverste billede
Mads Lind, her i en kamp mod Sønderjyske, har skrevet kontrakt for et år med Århus Håndbold. »Jeg synes, det er fint med et år ad gangen i min alder. Så kan jeg vurdere, om lysten stadig er der, og om kroppen kan holde til mere. Klubben får også en mulighed for at vurdere, om den mener, der er mere i mig,« siger han. Foto: Michael Hansen

Anførertitlen er formelt afskaffet i håndbold.

Hvis det ikke havde været tilfældet, ville anførerbindet i Århus Håndbold sidde på armen af stregspilleren Mads Lind. Det gjorde det også, inden reglen blev afskaffet.

Den 33-årige stregspiller har spillet hele sin karriere i klubben, og det gør han også i den kommende sæson. Mads Lind har netop sat sin underskrift på en kontrakt, der løber indtil sommeren 2015.

»Jeg synes, det er fint med et år ad gangen i min alder. Så kan jeg vurdere, om lysten stadig er der, og om kroppen kan holde til mere. Klubben får også en mulighed for at vurdere, om den mener, der er mere i mig,« siger Mads Lind.

Kun et år

I sidste uge skrev en anden af de rutinerede spillere, Henrik Hansen, under på en ny kontrakt. Den løber indtil 2016, mens Mads Lind kun har fået et år.

»Jeg var lidt i tvivl om, hvor lang tid denne kontrakt skulle løbe. Men det passer godt med min uddannelse, som jeg bliver færdig med til maj. I det kommende år kan jeg planlægge, hvad der skal ske videre i min karriere,« siger Mads Lind, der er uddannet assurandør og til maj kan kalde sig bachelor i international handel og marketing.

I denne sæson har han været generet af en skulderskade i december og januar, men ellers har han været forskånet for de store uheld.

»Jeg faldt ned på min skulder, men det er, hvad der sker. Jeg har været forskånet for alvorlige skader i min karriere og har heller ikke døjet med fiberskader eller andre overbelastningsskader i denne sæson,« siger Mads Lind.

Mads Lind er en nøglespiller for Århus Håndbold og har været det i en årrække. I forsvaret er han den styrmand, der næsten ikke kan undværes. Han er en hård spiller, der ikke er bange for at tage fat.

Tidligere i karrieren var han fast mand i toppen på listen over udvisningsminutter. Det fik han styr på.

25 udvisninger

Men i denne sæson er han igen med fremme på bisselisten med 25 udvisninger og 17 gule kort.

»Det er korrekt, at jeg har fået flere udvisninger i denne sæson end i sidste. Men i gennemsnit er det én i hver kamp. Det er ikke sådan, at jeg har fået fire røde kort i løbet af sæsonen. Jeg ved ikke, hvorfor det er gået den vej. Jeg spiller, som jeg plejer, og hjælper som altid dommerne, så godt jeg kan, på banen under kampen,« siger Mads Lind.

International erfaring har han ikke, men det var han meget tæt på at få i 2011, da han skrev under med den spanske klub Cuenca 2016.

Klubben gik dog konkurs, allerede inden han nåede til Spanien, og derfor blev han i Århus Håndbold, selv om han også flirtede kraftigt med Aalborg Håndbold.

I næste sæson kommer Mads Lind til at spille sammen med en ny fløjspiller. Klubben har skrevet under på en kontrakt med den 24-årige fløjspiller Fredrik Schilling Sørensen, der har spillet i BSV i hele sin karriere.

»Han er en rigtig dygtig fløjspiller, som ikke har haft så mange muligheder for at bevise sit værd i BSV. Han er en teknisk stærk fløjspiller, som er meget afslutningssikker, og han har haft et ønske om at spille i Århus. Derfor er det en perfekt løsning for begge parter,« siger Erik Veje Rasmussen, der er cheftræner i Århus Håndbold.

CL-erfaring

Fredrik Schilling har de seneste to år spillet i Champions League for Bjerringbro-Silkeborg, men han har fået begrænset spilletid, og derfor finder han det naturligt at rykke til Aarhus.

»Jeg synes, Århus er et hold med en god blanding af gode profiler og unge dygtige spillere. Og så tror jeg, at jeg, med Erik Veje som træner, kan lægge yderligere lag på mit spil,« siger Fredrik Schilling Sørensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen