Fra det ypperste til helt elendigt

Spisesteder: Aarhus og omegns restauranter favner bredt.

Restauratørerne i Aarhus og omegn favner meget bredt. Der er bogstaveligt taget noget for enhver smag.

Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade i Aarhus varierer sit udbud ved for kortere eller længere perioder at kopiere retter fra de store, internationalt berømte restauranter og køkkenchefer, naturligvis kombineret med egne kreationer. New York var temaet, da vi var på besøg. Arkivfoto: Cécile Smetana

En tur rundt i det lokale restaurationsliv er en kulinarisk tour de force fra den jævne danske frikadelle- og wienerschnitzelkro over japansk sushi, indiske, thailandske, vietnamesiske og amerikanske specialiteter til det klassisk franske og det helt avancerede, innovativt nyskabende, som er en udfordring for både lugtesans, smagsløg og økonomi.

Stjernespekteret

Også i tildelingen af anmelderstjerner favner de lokale restauratører bredt: Lige fra de seks stjerner, der repræsenterer den absolutte elite i international klasse, til den ene stjerne, der repræsenterer den helt uantagelige restaurantoplevelse.

Eliten er repræsenteret ved to restauranter med samme restauratør, nemlig Frederikshøj i Aarhus og Molskroen ved Ebeltoft Vig (Frederikshøj dog kun med fem stjerner til betjeningen). Begge er bestyret af den efterhånden vidt berømmede Wassim Hallal. Den tredje restaurant, som vi bedømte til seks stjerner for både helhedsoplevelse og betjening, er Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade i Aarhus.

Sidstnævnte varierer sit udbud ved for kortere eller længere perioder at kopiere retter fra de store, internationalt berømte restauranter og køkkenchefer, naturligvis kombineret med egne kreationer.

New York var temaet, da vi var på besøg.

Men kvalitet og klasse koster, og man skal være indstillet på en betydelig udgift, hvis man vil nyde det internationale kulinariske sus.

Mindre kan imidlertid gøre det, og man kan for ganske overkommelige beløb få endog glimrende kulinariske oplevelser.

Når vi nu ved årsskiftet skal gøre status over årets restaurationsoplevelser, vil vi konstatere, at Aarhus og omegn i det store hele godt kan være sit restaurationsliv bekendt for nu at sige det på jysk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.